PROTIV KORONE Županijska udruga slijepih Split želi pomoći u kriznim vremenima pandemije

Iako nas budućnost brine i svjesni smo da će zbog moguće nove recesije i naše poslovanje biti otežano, smatramo da naših 5.000 kuna neće ugroziti naše poslovanje, a pokazati će građanima da svi moramo sudjelovati, kaže predsjednik Ivan Tokić

 

U redakciju In Portala stigao je e-mali predsjednika Županijske udruge slijepih Split s konkretnim prijedlozima kako udruga može pomoći u kriznim vremenima. Isti prijedlozi poslani su Stožeru civilne zaštite Grada Splita i Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Predsjednik udruge Ivan Tokić navodi kako vodstvo udruge prati trenutnu situaciju, a kako je prije dva tjedna udruga zatvorena za članstvo i rad sa strankama, vodstvo radi sve kako bi njihovi članovi ostali kod kuće i dobili svu potrebnu pomoć koju im udruga može pružiti. Tako im djelatnica udruge stoji na raspolaganju za dostavu hrane i nužnih higijenskih potrepština. Gospođu su opremili zaštitnim maskama i dezinfekcijskim sredstvima koje proizvodi Des, te jednokratnim radnim odijelima.

- Ipak kao udruga želimo još i više pomoći društvu u borbi protiv ove epidemije pa se tako želimo staviti na raspolaganje Gradu Splitu i ostalim kriznim službama. U nastavku vam dajem neke prijedloge kako možemo pomoći - kaže predsjednik Tokić.

- Udruga ima prostor u centru grada na adresi Zagrebačka 17. koji je spremna ustupiti Stožeru i može služiti kao distribucijski centar, mjesto za odmor volontera ili bilo koju drugu potrebu.

- Udruga je spremna uplatiti iznos do 5.000 kuna ustanovi Des kako bi se kupile zaštitne maske za ustanove, institucije ili volontere kojima su potrebne.

- U slučaju da bude potrebe za otvaranjem call centara za informiranje i savjetovanje građana možete se obratiti udruzi i oni će pokušati pronaći ljude jer u tom slučaju i slijepi mogu biti kvalitetni volonteri.

- U udruzi također imaju i nekoliko kilograma glicerina koji njihova radionica koristi za proizvodnju prirodnih sapuna pa u slučaju potrebe mogu izraditi određenu količinu sapuna.

Županijska udruga slijepih Split već se pridružila apelu splitskih udruga pod nazivom 'Zajedno smo jači od korone'.

- Svjesni smo da naš prilog nije izdašan poput priloga koje su bolnici uplatile mnoge pravne ili fizičke osobe, no ipak smo osjećali dužnost da i mi, kao udruga čiji članovi često trebaju pomoć, iskažemo solidarnost u ovim teškim vremenima i pokažemo poštovanje prema onima koji su na prvoj crti borbe protiv ovog opakog virusa. Iako nas budućnost brine i svjesni smo da će zbog moguće nove recesije i naše poslovanje biti otežano, smatramo da 5.000 kuna koje smo dali bolnici neće ugroziti naše poslovanje, a pokazati će građanima da svi moramo sudjelovati, ne samo ostajući doma, već i financijskim prilozima za KBC Split sukladno našim mogućnostima.

- Mi ne možemo puno pomoći, ali ako je nešto od navedenog potrebno u borbi protiv pandemije stavljamo se na raspolaganje - zaključuje Ivan Tokić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti