UDRUGA INVALIDA RADA ZAGREBA Pokrenut pilot projekt 'UIRZ vs. Covid-19'

Projekt 'UIRZ vs. Covid-19' sastoji se od odlaska zaposlenika UIR Zagreba ili volontera do domova članova UIR Zagreba sukladno ranije ugovorenom rasporedu, preuzimanja novčanih sredstava te dostave paketa namirnica na kućnu adresu

 

Udruga invalida rada Zagreba, kao najveća udruga osoba s invaliditetom na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije koja broji gotovo 8.500 članova osoba s invaliditetom, uglavnom treće životne dobi, osjetila je potrebu za pokretanjem projekta 'UIRZ vs. Covid-19' kojim bi omogućila svojim članovima kupnju osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u vidu unaprijed definiranih paketa s besplatnom dostavom na njihovu kućnu adresu.

S obzirom na to da članovi UIR Zagreba spadaju u 'visoko rizičnu' skupinu, za vrijeme pandemije Covid-19 virusa odlučili smo usmjeriti sve svoje kapacitete u održiv i efektivan program pomoći našim članovima, osobama s invaliditetom treće životne dobi, kažu iz udruge.

Projekt 'UIRZ vs. Covid-19' sastoji se od odlaska zaposlenika UIR Zagreba ili volontera do domova članova UIR Zagreba sukladno ranije ugovorenom rasporedu posjete članova, preuzimanja novčanih sredstava od člana te dostave paketa namirnica članu na kućnu adresu. Također, svoju ulogu na projektu zaposlenici UIR Zagreba i volonteri će prema potrebi ispunjavati i povremenim odlascima u ljekarne, a u ime i za račun članova UIR Zagreba.

Paket hrane je unaprijed definiran, a cijena iznosi 110 kuna i trošak paketa snosi član UIR Zagreba dok je odlazak po paket i dostava na kućnu adresu besplatna.

S obzirom na to da se radi o volontiranju u kriznoj situaciji uzrokovanoj virusom Covid-19 te s obzirom na visoku životnu dob korisnika projekta, svi će zaposlenici UIR Zagreba i volonteri biti upoznati s načinima volontiranja s naglaskom na dostavu namirnica ugroženim skupinama na siguran način za korisnika i za volontera. U tu će svrhu UIR Zagreba opskrbiti svoje zaposlenike i volontere svom potrebnom zaštitnom i dezinfekcijskom opremom, nužnom za sigurno provođenje ovog projekta.

Ovim putem iz udruge pozivaju sve članove zainteresirane za sudjelovanje u projektu odnosno za nabavu prethodno definiranog paketa namirnica koji će im biti dostavljen na kućnu adresu, da se jave putem Facebooka, e-pošte (uir@uir-zagreb.hr) ili telefona (01/4829119, 4829392, 4876301, 4876294 - od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati).

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti