ĐURĐEVAC Udruga 'Osmijeh' dobila 518.000 kuna za projekt podrške udomljenoj djeci

Kako je pojašnjeno, projekt će se provoditi tri godine, a djeca će steći nova znanja i vještine rada na računalu te je predviđena organizacija niza likovnih radionica i susreta udomiteljskih obitelji i djece

 

Đurđevačka Udruga udomitelja za djecu 'Osmijeh' dobila je potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za projekt 'Ruka podrške' vrijedan 518.000 kuna, objavljeno je na portalu podravski.hr.

Kako je pojašnjeno, projekt će se provoditi tri godine, a djeca će steći nova znanja i vještine rada na računalu te je predviđena organizacija niza likovnih radionica i susreta udomiteljskih obitelji i djece zbog širenja mreže udomiteljstva i razmjene iskustava. Ujedno, udomitelji će dobiti konkretnu podršku kroz supervizije te putem niza edukacija.

- Djeca će kroz sudjelovanje na radionicama na zabavan i neformalan način naučiti pravilno se izražavati te će poboljšati svoju koncentraciju i razvijati komunikacijske vještine, kreativnost i sposobnost svladavanja gradiva. Partneri u projektu su nam Centri za socijalnu skrb Đurđevac i Slavonski Brod, a program će, uz Ministarstvo, sufinancirati i Grad Đurđevac - rekla je za podravski.hr Dubravka Čordašev, predsjednica Udruge 'Osmijeh'.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti