BISTRO PUNKT Projekt 'Inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom' nominiran za nagradu 'SozialMarie'

SozialMarie je nagrada za uspješne društveno-inovativne projekte, a ovogodišnji se najviše hvataju ukoštac s problemima iz područja obrazovanja, društvenih različitosti te socijalne i zdravstvene skrbi

 

Jedinstveno poduzeće, pulski bistro 'Punkt', natječe se za još jednu vrijednu nagradu. Projekt 'Inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom' nominiran je za nagradu 'SozialMarie' koja se svake godine dodjeljuje najboljim društvenim inovacijama na području srednje Europe.

Ove godine nagrada 'SozialMarie - Prize for Social Innovation' dodjeljuje se po 16. put te će se prvog svibnja proglasiti i nagraditi 15 najboljih društvenih inovacija. Među gotovo 300 prijavljenih projekata stručni žiri nominirao je njih 34, i to iz Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske.

- Već i sama nominacija za nas je ogromna stvar. Dodjela nagrada je trebala biti u Beču, ali je, s obzirom na situaciju, otkazana. Trenutno se glasa za nagradu publike, u vrijednosti od 1.000 eura, a postoji i nagrada stručne komisije - doznao je Glas Istre od vlasnice Danijele Maružin iz Punkta.

Glasovati se može na poveznici www.sozialmarie.org/hr, sve do srijede.

Inače, SozialMarie je nagrada za uspješne društveno-inovativne projekte, a ovogodišnji se najviše hvataju ukoštac s problemima iz područja obrazovanja, društvenih različitosti te socijalne i zdravstvene skrbi. Na natječaj se prijavljuju projekti koji se nalaze u uspješnoj provedbi, odnosno traže se najbolje, isprobane, već primijenjene, učinkovite društvene inovacije iz srednje Europe, i to iz svih društvenih sektora.

Najbolje inovacije ovjenčat će se nagradom SozialMarie - prve tri nagrade iznose 15.000, 10.000 i 5.000 eura, a daljnjih dvanaest nagrada dodjeljuje se u vrijednosti od po 2.000 eura. Podsjetimo, pulski 'Punkt' jedinstveno je poduzeće u Hrvatskoj na području ugostiteljstva, a sama je tvrtka nastala upravo kako bi generirala radna mjesta za osobe s invaliditetom u području ugostiteljstva i poljoprivrede.

U ovoj zalogajnici, koja radi kod gradskog stadiona, zaposleno je jedanaest osoba, od čega sedam s invaliditetom, što iznosi 70 posto od ukupnog broja zaposlenih. Oni su nastavili raditi i u ovim iznimno teškim vremenima, prešavši isključivo na dostavu hrane. Punkt je dobitnik nagrade za Poslodavca godine za zapošljavanje osoba s invaliditetom u kategoriji mikro poduzetnika, a njegova osnivačica je dobitnica nagrade Poduzetnica godine u kategoriji društvenog poduzetništva.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti