UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA Provedeno vrednovanje rada komunikacijskih posrednica

Rezultati vrednovanja pokazali su se izvrsnim, a korisnici su na gotovo sva pitanja dali čistu peticu. Korisnici su izrazili zadovoljstvo i kvalitetom pruženih usluga i dostupnošću komunikacijskih posrednica

 

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška od ožujka 2019. godine provodi projekt 'Društvo jednakih mogućnosti, UP.02.2.2.09.02.0002', koji je odobren u sklopu otvorenog poziva 'Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom - faza II', raspisanog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, kojeg je provelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Uslijed situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, a sukladno uputama nadležnih tijela, aktivnosti na projektu su se od sredine ožujka obavljale u izmijenjenom obliku manjeg obuhvata, poštujući pritom sve propisane mjere zaštite kako komunikacijskih posrednica, tako i korisnika.

- Projektni tim je pozorno pratio situaciju na terenu i planirao prilagodbu provedbe aktivnosti sukladno potrebama korisnika uz poduzimanje mjera opreza. Nakon nešto više od mjesec dana takvog rada možemo reći kako smo uspješno prevladali novonastale izazove i kako se usluga obavljala na zadovoljavajući način.

- Također, koordinator projekta proveo je online putem vrednovanje usluge kod korisnika, kako bismo ustanovili njihovu razinu zadovoljstva pruženim uslugama, te saznali ukoliko nešto u pristupu treba mijenjati, u svrhu što kvalitetnijeg pružanja usluge. Rezultati vrednovanja pokazali su se izvrsnim, te su korisnici na gotovo sva pitanja dali čistu peticu! Korisnici su izrazili zadovoljstvo i kvalitetom pruženih usluga i dostupnošću komunikacijskih posrednica.

- Očekujemo kako ćemo se uskoro moći vratiti redovnom obavljanju usluge, poštujući pritom sve upute i mjere zaštite propisane od strane nadležnih tijela - kazali su iz udruge.

Podsjetimo, projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupno trajanje ovog projekta je 28 mjeseci, a vrijednost projekta je 971.630 kuna, sa stopostotnim intenzitetom potpore.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti