TEŠKOĆE SENZORNE INTEGRACIJE Kako olakšati svakodnevicu mališana s teškoćama u razvoju

Voditeljica edukacije u organizaciji udruge Puteljak je Martina Trnka, pedagog senzorne integracije i terapeutkinja s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom s teškoćama u razvoju

 

Puteljak – podrška dječjem razvoju, kroz Floortime metodu, organizira edukaciju 'Teškoće senzorne integracije' namijenjenu roditeljima, odgojiteljima i svima ostalima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju. Održavat će se 25. i 26. svibnja preko Zoom platforme u dva dijela, a svaki u trajanju po dva sata.
1. DIO (25. svibnja u 18 sati)
Govorit će o temeljnim pojmovima:
Senzorna integracija-što je to?
Što čini živčani sustav i koja je funkcija osjetila?
Zbog čega dolazi do disfunkcije osjetilnog sustava, kako ju prepoznati?
Kako teškoće senzorne integracije utječu na sposobnost učenja i na ponašanje kod djece predškolske dobi?
2. DIO (26. svibnja u 18 sati)
Dobit ćete odgovore na pitanja:
Kako teškoće senzorne integracije utječu na regulaciju emocija?
Koja je veza između senzorne disfunkcije i nepoželjnih ponašanja kod djece i kako prepoznati funkciju nepoželjnog ponašanja?
Kako prilagoditi komunikaciju i materijalno okruženje djetetu s teškoćama senzorne integracije (u vrtiću i kod kuće)?
Kako implementirati ta znanja u svakodnevicu djeteta predškolske dobi?

Voditeljica je Martina Trnka, odgojitelj terapeut, pedagog senzorne integracije (prema J. Ayers), Floortime/DIR terapeut, a diplomirala je na Učiteljskoj akademiji na odsjeku za rani predškolski odgoj i obrazovanje.
Imam preko dvadeset godina radnog iskustva u direktnom radu s djecom predškolske dobi u vrtićima. Od toga je jedanaest godina radila u posebnom programu za djecu s poremećajem iz spektra autizma Dječjeg vrtića Bajka u Zagrebu. Također u Dječjem vrtiću Bajka osmislila je i provodila program senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju, odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. Paralelno je stjecala znanja kroz mnogobrojne dodatne edukacije i iskustva u individualnom radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma i njihovim obiteljima kroz savjetovanje u patronaži. Sada je voditelj Puteljka

Prijave na mail martinatrnka.puteljak@gmail.com.

Više informacija na stranici www.puteljak.hr.

 

       Božica Ravlić 

 

Povezane vijesti