SPLITSKI ANĐELI Udruga roditelja za djecu najteže invalide i djecu s teškoćama u razvoju uputila apel Vladi

Predsjednica udruge Dijana Aničić izvijestila je kako je Anđelima angažirano deset stručnjaka terapeuta koji dobivaju bruto 45 kuna po satu, a terapeuti u drugim udrugama 120 kuna

 

Splitska Udruga roditelja za djecu najteže invalide i djecu s teškoćama u razvoju Anđeli, koja skrbi o 227 bolesne djece, pozvala je u srijedu hrvatsku Vladu da joj pomogne jer joj zbog nedostatka novca prijeti opasnost da krajem lipnja prestane raditi.

- Molim tehničku Vladu da nešto učini i da se izvoli očitovati jer nam je financijska situacija takva da će nakon 15-godišnjeg rada Udruga 'Anđeli' biti prisiljena prestati raditi. Pod izlikom koronavirusa, zaustavljeni su svi naši programi i projekti - rekla je na konferenciji za novinare predsjednica te udruge Dijana Aničić.
Izvijestila je kako je u toj  udruzi angažirano deset stručnjaka terapeuta koji dobivaju bruto 45 kuna po satu, a terapeuti u drugim udrugama 120 kuna.
- To je diskriminacija. Po čemu je neki drugi terapeut vrjedniji od našega? Je li neko drugo dijete vrjednije od moga djeteta? - upitala je Aničić.
Ona je kritizirala odnos Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku prema toj udruzi.
- Prije nekoliko dana, nakon 52 dana karantene zbog epidemije koronavirusa, dobili smo 40 pamučnih zaštitnih maski i dvije bočice dezinfekcijskog sredstva za ruke. A gdje su nam rukavice i viziri? Gdje su nam dezinfekcijska sredstva za površine? Gdje su nam beskontaktni toplomjeri? Pitaju li se u ministarstvu jesmo li ih nabavili jer bez njih ne smijemo raditi - istaknula je Aničić.
Smatra kako ta udruga zaslužuje bolji tretman jer je jedini ovlašteni pružatelj socijalnih usluga izvaninstitucionalne skrbi u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Hina