DIRLJIVA GESTA Dobio spor protiv države pa svaku kunu uplatio splitskoj udruzi Anđeli

Nadam se da sam Vam uljepšao dan i da će bar malo pomoći malim anđelima, jer znam da će Vam svaka novčana pomoć dobro doći, kaže Luka Jelčić iz Metkovića

 

Splitska udruga 'Anđeli', kao i sve slične udruge, proživljavaju teške dane. Kako je na nedavnoj konferenciji na medije istaknula predsjednica Dijana Aničić, udruzi prijeti gašenje zbog odluka nadležnog ministarstva vezano uz uskraćivanje financiranja, objavljeno je na dalmacijadanas.hr.

- Što da napravimo 30. lipnja? Da zatvorimo vrata i svu našu dicu iskrcamo pred Vladu? Jel to treba da napravimo? Tko će reći našim djelatnicima koji su do sada potlačeno radili u odnosu na druge institucije da zatvaramo vrata? Pitam vas je li vam ovo bio cilj? Je li bio cilj srušiti nevladin sektor, jeste li svjesni da je kičma ove države civilno društvo? Znate li da vam udruge hrane i opremaju beskućnike, nepokretnima nose hrane, daju rehabilitaciju djeci. Jel to znate? Nove terapije nude udruge, je li to znate? Je li vam ovo bio cilj jer ako je svaka vam čast - upitala se Aničić.

Jučer je tračak nade donijela vijest iz Banovine. Naime, Grad Split će izmjenom Odluke o socijalnoj skrbi uvesti naknadu za roditelje njegovatelje u visini od 500 kuna mjesečno. Nije puno, ali za početak veseli.

A da dobrota još uvijek nije umrla, dokazuje više nego dirljiv postupak Luke Jelčića iz Metkovića.

- Ljudi moji dragi, ova ljubav ne prestaje. Mi smo i dalje bez riječi. Objavljujemo mail gospodina Jelčića u cijelosti! HVALAAA velikom čovjeku i borcu - napisali su iz Udruge 'Anđeli', a onda su objavili njegovo pismo:

'Pozdrav gđa. Dijana.

Zovem se Luka Jelčić i dolazim iz malog mjesta pokraj Metkovića. Naime, razlog zašto Vam pišem je taj da želim donirati novce vašoj prekrasnoj udruzi, naravno uz Vaše dopuštenje.

O čemu se radi? Hrvatski zavod za zapošljavanje me blokirao 2015. i od tada kreće moja agonija po sudovima, možda ste i čuli za moju priču u 2018. godini, bilo je na svim portalima, TV-u i ostalom medijskom prostoru, podržala me tada cijela država, a sad ja želim podržati Vaš rad i na neki način se odužiti.

Na moju sreću, uspio sam pobijediti na sudu dva puta jer sam se borio kao što se Vi borite da Vaša udruga opstane. Javno sam tada, kada sam pokretao tužbu zbog odštete, rekao da što god dobijem, ne želim ništa sebi ostaviti koliko god to bilo novaca, nego da ću uplatiti nekom kome je potrebnije nego meni. Odšteta iznosi 10.000 kuna, kad platim odvjetnika ostat će mi oko 8.000 kuna koje, kako sam i rekao, volio bih Vama uplatiti i uz Vaše dopuštenje da javno kažem kome sam uplatio. Jer to ionako nisu moji novci nego novci svih nas poreznih obveznika.

Nadam se da sam Vam uljepšao dan i da će bar malo pomoći malim anđelima, jer znam da će Vam svaka novčana pomoć dobro doći.'

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti