PALAČA DVERCE Svečano potpisivanje ugovora o provođenju projekta 'Centar raDOSTI'

Cilj projekta Centar raDOSTI je omogućiti osnaživanje kvalitete života zajednice, radno okupacijskih, psihofizičkih, kreativnih vještina, te potaknuti razvoj društvenih i socijalnih aktivnosti stanovnika projektnog područja

 

U petak, 29. svibnja 2020. godine, u Palači Dverce u Zagrebu, Ured za Udruge Vlade Republike Hrvatske održao je svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja UP.04.2.1.07 'Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice'. Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović potpisala je ugovor za projekt 'Centar raDOSTI'.

DOSTI je ujedno i nositelj projekta, dok su partneri na projektu Grad Mursko Središće, Udruga za sindrom Down Međimurske županije, Matica umirovljenika Međimurske županije - Podružnica umirovljenika Mursko Središće, Kulturno umjetničko društvo 'Mura' te Udruga Serjojanske mame i bebe.

Projekt će se provoditi na području Grada Mursko Središće, koji kao projektni partner ima ulogu okupljanja organizacija civilnog društva i osoba s invaliditetom te će ustupiti prijeko potreban gradski prostor za rad udruga te održavanje projektnih aktivnosti. U suradnji s Gradom Mursko Središće, DOSTI će omogućiti osnaživanje kvalitete života zajednice, radno okupacijskih, psihofizičkih, kreativnih vještina te potaknuti razvoj društvenih i socijalnih aktivnosti stanovnika projektnog područja, što je ujedno i cilj ovog projekta.

Vrijednost projekta je 1.901.999,91 kuna te je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti