AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU Edukacija za stručnjake koji se susreću s djecom s cerebralnom paralizom

Edukacija će omogućiti polaznicima stjecanje praktične vještine provođenja procjene grubog motoričkog funkcioniranja kod djece s klasifikacijom cerebralne paralize

 

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira edukaciju 'Sustav klasifikacije grubog motoričkog funkcioniranja (GMFCS) i Procjena grubih motoričkih funkcija (GMFM)'. Edukacija će se održati 20. i 21. lipnja 2020., a namijenjena je fizioterapeutima, radnim terapeutima, edukacijskim rehabilitatorima, liječnicima pedijatrima i fizijatrima, kineziolozima, kineziterapeutima i ostalim stručnjacima srodnih profila koji se u svakodnevnom radu susreću s djecom s klasifikacijom cerebralne paralize.

Edukacija će omogućiti polaznicima stjecanje praktične vještine provođenja procjene grubog motoričkog funkcioniranja kod djece s klasifikacijom CP, kao i dobivanje GMFM certifikata. GMFM je danas prihvaćen širom svijeta kao 'zlatni standard' u inicijalnoj procjeni razine grubog motoričkog funkcioniranja djece s klasifikacijom CP. Polaznici će, koristeći GMFM u budućem radu, moći procijeniti djetetovu trenutnu razinu grubog motoričkog funkcioniranja, a temeljem analize testiranja planirati daljnje terapijske postupke, kao i evaluirati provedene postupke.

Kroz predavanja, demonstracije testiranja i praktičan rad s djecom, polaznici će biti osposobljeni za samostalno provođenje različitih verzija GMFM procjene (GMFM 88 i GMFM 66, kao i kraće verzije testiranja - GMFM setovi zadataka i GMFM B&C). Također, polaznici će naučiti samostalno koristiti GMAE sustav za izračun i interpretaciju rezultata testiranja, te kako dobivene rezultate koristiti u planiranju i evaluaciji terapijske intervencije kod djece s CP.

Voditelj edukacije je Hrvoje Gudlin, mag. fizioterapije. Prijave se zaprimaju do 15. lipnja na e-mail adresu sreichherzer@gmail.com ili na broj telefona: 091/ 6677-643 (Silvija Philipps Reichherzer, tajnica Akademije za razvojnu rehabilitaciju), dnevno od 10 do 14 sati.

 

Autor: Božica Ravlić

 

Povezane vijesti