KOPRIVNICA Nagrada za životno djelo Barbari Fuček Leško zbog promicanja vrijednosti osoba s invaliditetom

Barbara Fuček Leško nagradu u iznosu od 20 tisuća kuna primila je za najviše zasluge u području osnivanja udruga osoba s invaliditetom, izobrazbe, stručne i tehničke potpore zaposlenicima i članovima udruga s invaliditetom

 

Svečanom dodjelom javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije na simboličan je način obilježen 27. rođendan ove županije, uz prigodnu zahvalu svima koji su svojim predanim i nesebičnim radom u društvenim, gospodarskim, kulturnim, obrazovnim i sportskim područjima uvelike doprinijeli ugledu i promociji županije.

Ovogodišnja svečanost dodjele javnih priznanja, zbog situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa, upriličena je u drugačijim okolnostima, no bez obzira na skromniju svečanost Koprivničko-križevačka županija je s velikom zahvalnošću nagrađenima odala dužno poštovanje i priznanje za sve zasluge koje je Odlukom o dodjeli javnih priznanja potvrdila i Županijska  skupština na 17. sjednici održanoj 24. veljače 2020.

Svečanoj dodjeli su uz dobitnike javnih priznanja prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem,  predsjednik Županijske skupštine Željko Pintara sa potpredsjednicom Vericom Rupčić i potpredsjednikom Marijanom Ružmanom te predsjednik Kluba nezavisnih članova Skupštine Željko Lacković.

Na početku svečanosti prisutnima se obratio predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar koji se osvrnuo na specifične okolnosti ovogodišnje dodjele javnih priznanja te zahvalio svim dobitnicima koji su svojim radom doprinijeli promociji županije.

- Željeli smo na svečan način zahvaliti vam za sve ono što ste svojim trudom i radom  učinili za našu županiju. Od srca vam čestitam na zasluženim priznanjima te vam želim u svoje osobno te u ime Županijske skupštine puno uspjeha u daljnjem radu te još mnogo lijepih trenutaka u životu - kazao je predsjednik Pintar.

 

Prigodnim riječima i čestitkom dobitnicima priznanja se obratio i župan Darko Koren koji je istaknuo kako se program svečane dodjele obično održava u sklopu svečane sjednice Županijske skupštine povodom Dana Koprivničko-križevačke županije 13. travnja, no ove je godine zbog izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa to moralo biti odgođeno.

- Nažalost, zbog nastalih okolnosti nismo uspjeli održati svečanu sjednicu kako smo planirali, gdje bi još više istaknuli vaše uspjehe koji našu zajednicu čine još boljom.  No, drago nam je da su se stekli povoljni epidemiološki uvjeti koji su nam ipak omogućili da danas održimo svečanost kako bi vam zahvalili na doprinosu koji ste osobno i kao predstavnici udruga i društvenih skupina dali za dobrobit i razvoj Koprivničko-križevačke županije u društvenim, gospodarskim, kulturnim, obrazovnim i sportskim područjima u kojima djelujete - kazao je župan te zahvalio dobitnicima što svojim radom oplemenjuju i unaprjeđuju život zajednice.

- Ovo je poticaj da predano nastavite dalje. Velika većina je ostavila dubok trag u područjima kojim se bavite pa neka svečanost i ova poruka bude upućena prema svima onima koji danas nisu mogli biti ovdje, da predano nastave sa svojim radom na dobrobit svih naših žitelja. Želim vam puno zdravlja i životnih radosti te da ostvarite sve ono što ste planirali - naglasio je župan.

U ime nagrađenih, okupljenima se obratila dobitnica Nagrade Koprivničko-križevačke županije za životno djelo Barbara Fuček Leško.

- Svima želim puno zdravlja, sreće i dobar posao tako da imate što za sobom ostaviti. Cijeli svoj život sam pokušavala biti maksimalno korektna i svima biti na pomoći, a tako bi i svi ostali ljudi trebali raditi na dobrobit cijelog društva. Želim da u našoj zemlji bude što više mladih koji će dokazati da smo narod koji voli pomoći - kazala je Fuček Leško koja je nagradu za životno djelo i novčanu  nagrada u iznosu od 20 tisuća kuna primila za najviše zasluge u području osnivanja udruga osoba s invaliditetom, izobrazbe, stručne i tehničke potpore zaposlenicima i članovima udruga s invaliditetom, kao i zbog dugogodišnjeg rada na promociji vrijednosti osoba s invaliditetom, te za razvoj, promicanje i unapređenje sporta i sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom u Koprivničko-križevačkoj županiji, Republici Hrvatskoj i svijetu.

Nagrada Koprivničko-križevačke županije za promicanje ljudskih prava 'Mara Matočec'i novčana nagrada i iznosu sedam tisuća kuna dodijeljena je Kristinki Štefan iz Virja zbog predanog volonterskog rada na unaprjeđenju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, a posebno kroz rad Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji 'Mali princ' u Đurđevcu.

Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije i novčane nagrade u iznosu dvije tisuće kuna  dodijeljene se učenicima Osnovne škole Koprivnečki Ivanec , za sudjelovanje u simuliranoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije koja je bila dio projekta 'Želim znati kako je imati' Udruge osoba s invaliditetom 'Bolje sutra' grada Koprivnice.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti