MOJ DRUGI DOM Uspješno proveden trogodišnji program Udruge osoba s invaliditetom Jaglac

Opći cilj programa 'Jaglac - moj drugi dom' je doprinijeti razvoju nedostatnih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije te povećanje socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom u Virovitičko-podravskoj županiji

 

Udruga Jaglac uspješno je provela trogodišnji program 'Jaglac - moj drugi dom', inovativna socijalna usluga i model skrbi u zajednici koji pridonosi neovisnom življenju i socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom.

Nositelj programa je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama 'Jaglac' Orahovica, a partneri su Grad Orahovica, CZSS Slatina, Podružnica Orahovica i CZSS Virovitica, Podružnica Obiteljski centar. Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono Belišće su suradnici na programu.

Trogodišnji program je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru Poziva 'Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva' u razdoblju od lipnja 2017. do svibnja 2020., u ukupnom iznosu od 719.333,13 kn.

Opći cilj programa je doprinijeti razvoju nedostatnih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije te povećanje socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom u Virovitičko-podravskoj županiji.

Specifični cilj je omogućiti inovativnu socijalnu uslugu i model skrbi na području Grada Orahovice, općine Čačinci, Zdenci i Crnac te doprinijeti neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavanju radnih navika 30 osoba intelektualnim poteškoćama i osoba s invaliditetom u cilju poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim poteškoćama i osoba s invaliditetom                     

Lidija Stojković, voditeljica programa provela je unutarnju evaluaciju provedenog programa. Cilj istraživanja  je bio dobiti odgovore kakav je učinak trogodišnjeg programa u odnosu na početno postavljene ciljeve i rezultate programa pomoću kvalitativnih i kvantitativnih indikatora programa. Evaluacija je dala odgovore na pitanja uspješnosti implementacije programa i uspješnosti dobivenih vidljivih rezultata programa s dodatnim zaključcima i preporukama načina na koji se programski rezultati mogu primijeniti i eventualno povećati.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti