STIŽEM PO TEBE, NISI SAM Odobren projekt Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije

Glavna aktivnost projekta je besplatan prijevoz kombi vozilom udruge za osobe starije od 65 godina i starije osobe s invaliditetom s područja Koprivničko-križevačke županije koje ne moraju biti članovi udruge invalida liječniku, u trgovinu, na poštu, u ljekarnu, na fizikalnu terapiju, neku instituciju i slično

 

Projekt udruge invalida Koprivničko-križevačke županije 'Stižem po tebe, nisi sam 2' odobrilo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 70.000 kuna.

Provedba projekta započela je 1. siječnja ove godine i trajat će do 30. studenog.

Glavna aktivnost projekta je besplatan prijevoz kombi vozilom udruge za osobe starije od 65 godina i starije osobe s invaliditetom s područja Koprivničko-križevačke županije koje ne moraju biti članovi udruge invalida liječniku, u trgovinu, na poštu, u ljekarnu, na fizikalnu terapiju, neku instituciju i slično.

– Posebice bismo željeli izaći u susret starijim osobama s težim oštećenjima, samcima starije dobi i starijim osobama nižeg socijalno ekonomskog statusa iz slabije razvijenih ili prometno slabije povezanih ruralnih dijelova naše županije – kazali su iz udruge, a prenio je Glas Podravine i Prigorja.

Ostale projektne aktivnosti su dostava namirnica iz trgovine, lijekova iz ljekarne ili dostava gotovog obroka, obilazak teže pokretnih i nepokretnih starijih članova udruge iz ruralnih dijelova županije, psiho-socijalna podrška za vrijeme trajanja izvanredne situacije s korona virusom pod motom Nisi sam, mi te čujemo.

Udruga ima zaposlenog vozača koji je osoba senzibilizirana za rad sa starijim osobama i osobama s invaliditetom te se pridržava preporučenih mjera zaštite.

– Kombi vozilo udruge još uvijek, nažalost, nema atest, prilagodbu i atestiranu rampu za prijevoz osoba u invalidskim kolicima, no radimo na tome i nadamo se da ćemo to tijekom ove godine uspjeti promijeniti – napomenuli su iz udruge.

Mole se svi zainteresirani korisnici prijevoza ili dostave da se jave radnim danom od 7 do 15 sati na brojeve telefona: 048/671-158 ili 099/216-2939 ili na e-mail : udruga-inv-kc-kz-zup@kc.htnet.hr

– Također vas molimo da se javite 2-3 dana ranije kako bismo mogli posložiti raspored. Projektom je predviđeno 40 korisnika projekta, ali vjerujemo da će ih na kraju projekta biti više. Izaći ćemo u susret svakome, ali ipak sve prema mogućnostima i kapacitetima udruge – istaknuli su.

– Ured udruge na katu COOR-a Podravsko sunce redovno radi, ali su vrata zgrade zasad zaključana jer se nalazimo u zgradi škole. Zasad funkcioniramo na način da, ukoliko netko od članova nešto treba (neku potvrdu ili informaciju, platiti članarinu i sl.), nazove nas telefonom i djelatnica iz ureda siđe u prizemlje i sve što je potrebno obavimo na dvorištu ili parkiralištu. Nadamo se da će se i to uskoro promijeniti – napomenuli su iz udruge.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti