VUKOVAR Društveni centar IN – mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Provedbom ovog projekta djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije bit će osigurani društveno-kulturni sadržaji koji im trenutno nisu dostupni, a koji će doprinijeti njihovom osnaživanju za aktivan život u zajednici te izražavanje u okviru njihovih mogućnosti

 

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju 'Vukovarski leptirići' kao nositelj projekta zajedno sa partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar, Udrugom osoba s invaliditetom VUKA Vukovar i s Gradom Vukovarom započela je s provedbom projekta 'Društveni centar IN – mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara'.

Projekt se provodi od 3. lipnja 2020. do 3. lipnja 2022. godine, izvjestili su iz Udruge Golubica dodajući kako je ukupna vrijednost projekta iznosi 1.987.675,54 kn, od čega 85 posto (1.689.524,21 kn) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto (298.151,33 kn) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava državnog proračuna.

Provedbom ovog projekta djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije bit će osigurani društveno – kulturni sadržaji koji im trenutno nisu dostupni, a koji će doprinijet njihovom osnaživanju za aktivan život u zajednici te izražavanje u okviru njihovih mogućnosti.

- Pod vodstvom stručnih osoba (trenera mažoret plesa, trenera kulturno umjetničkih plesova, voditelja plesnih aktivnosti za starije, voditelja likovnih radionica, voditelja škole plesa za roditelje) provoditi će se aktivnosti primjerene mogućnosti naših korisnika, ali i svih ostalih zainteresiranih zaposlenika, roditelja, članova, prijatelja i suradnika udruga. Ovakve zajedničke aktivnosti nadopunit će i razmjena iskustava.

Ovakvim osmišljenim aktivnostima želimo postići socijalno aktiviranje, druženje članova obitelji djece s poteškoćama u razvoju, osoba s intelektualnim oštećenjima, starijih osoba zajedno sa svim suradnicima i prijateljima, čime namjeravamo doprinijeti njihovu integraciju u lokalnoj zajednici. Ovim putem vasas pozivamo da nam se pridružite i svoje slobodno vrijemeprovedete sa nama, plešimo, družimo se, podržimo jedni druge – poručili su Vukovarski leptirići kao nositelj projekta.

Navode i kako će suradnja  s ostalim planiranim organizacijama doprinijeti dugoročnosti rezultata, odnosno trajnim uključivanjem nekih  korisnika u rad Udruge mažoretkinja grada Vukovara i raznih kudova s područja Vukovara.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti