ROVINJ Društvo osoba s invaliditetom provodi projekt Bodies of Change

Bodies of Change je program neformalnog obrazovanja koji putem partnerstva uključuje organizacije iz Francuske, Španjolske, Njemačke, Estonije, Latvije, Italije, Rumunjske, Bugarske, Engleske i Hrvatske koje se bave socijalnom inkluzijom mladih

 

Društvo osoba s invaliditetom iz Rovinja provodi projekt u okviru Natječaja za program Erasmus+ naziva 'Bodies of Change' - Embodied Arts Laboratory.

Bodies of Change je projekt koji odražava mjesto kreativnosti, umjetnosti, inspiracije na kojem će se izmjenjivati teatar, ples, cirkus, ekspresija tijela i ostale metode tjelesnog izražavanja.

Program je osmišljen za dvije vrste sudionika:

- osobe koje se bave umjetničkim izražavanjem tijela (plesni umjetnici, kazališni i slično)

- osobe koje rade u organizacijama koje se bave marginaliziranim društvenim skupinama s naglaskom na rad s mladim korisnicima.

Program je osmišljen s ciljem što bolje komunikacije, razumijevanja i empatije te širenja vidika koji će još više pomoći razumijevanju korisnika te radu s njima.

Način rada je koncipiran na rad u grupama vođenim trenerima: Gabriel Vivas Martínez (glumac, trener s višegodišnjim iskustvom i radom u Londonu) te Jordan Herreros (iskustvo u radu nenasilne komunikacije koju odražava tijelom u radu sa sobom i drugima).

- Bodies of Change je program neformalnog obrazovanja koji putem partnerstva uključuje organizacije iz Francuske, Španjolske, Njemačke, Estonije, Latvije, Italije, Rumunjske, Bugarske,  Engleske i Hrvatske koje se bave socijalnom inkluzijom mladih. Riječ je o projektu u sklopu područja Mobilnosti osoba koje rade s mladima unutar Erasmus+ platforme. Mladi koji spadaju u tu skupinu prvenstveno su osobe s invaliditetom te psihičkim patnjama, ali i migranti, siromašni, pripadnici manjina i LGBTIQ+ skupina. Svi oni dijele snažan osjećaj isključenosti i nepripadanja društvu ili određenoj lokalnoj zajednici te imaju generalno smanjene mogućnosti i prilike da budu njihovi ravnopravni članovi. Putem ovog programa želja nam je i razvijati međunarodnu mrežu organizacija koje rade s mladima u riziku od socijalne isključenosti - kazala je ranije Glasu Istre suradnica i voditeljica Društva osoba s invaliditetom Rovinj Jelena Petranović.

Projekt će se održati u Centru MARE u Rovinju u periodu od 10. rujna do 20. rujna 2020.

Svi sudionici u projektu moraju biti punoljetne osobe koje se vješto koriste engleskim jezikom. Rok za prijave je do 27. srpnja 2020., a svi zainteresirani prijaviti se mogu ovdje.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti