NOVI MAROF Udrugama dodijeljeno više od 240 tisuća kuna

Ova ćemo sredstva isplaćivati u dvije ili tri rate našim udrugama kako bismo im osigurali normalno funkcioniranje te da mogu dalje nastaviti sa svojim radom, provođenjem projekata i kvalitetnim obavljanjem svojih djelatnosti, rekao je gradonačelnik Jenkač

 

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, u gradu Novom Marofu održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava temeljem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području grada u 2020. godini.

Gradonačelnik Siniša Jenkač istaknuo je kako je potpisano 16 ugovora s 15 udruga vrijednih 245.000 kuna.

– Ova ćemo sredstva isplaćivati u dvije ili tri rate našim udrugama kako bismo im osigurali normalno funkcioniranje te da mogu dalje nastaviti sa svojim radom, provođenjem projekata i kvalitetnim obavljanjem svojih djelatnosti. Drago mi je da tu imamo i neke udruge koje nisu s područja Novog Marofa, ali su zadovoljile naše kriterije i mi ih podupiremo, posebno udruge koje se brinu o djeci i to me veseli – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Dodao je kako će i dalje nastaviti na ovaj način podupirati udruge, jer je, uz sve infrastrukturne projekte koji se provode, važno imati i živo društvo koje doprinosi kvalitetnom životu na području grada Novog Marofa.

Da je suradnja s Gradom izvrsna, potvrdio je i Miro Sabolić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranka Novi Marof.

– Suradnja s gradom se stvarno mora pohvaliti. Gradonačelnik maksimalno izlazi u susret udrugama, što nama puno znači. Mi smo unazad dvije godine pokrenuli ponovno udrugu, i uz pomoć gradonačelnika odlično funkcioniramo – rekao je Sabolić dodavši kako će dobivena sredstva iskoristiti za aktivnosti poput obilaska nekadašnjih ratišta, odnosno Vukovara, Lipika, Pakraca i Knina.

Franjo Bogičević iz Udruge umirovljenika Novi Marof također je zadovoljan potporom koju im Grad pruža kroz godinu.

– S obzirom da smo najstarija udruga i imamo oko 700 članova, jako nam puno znači ovo što smo dobili od Grada. Sretni smo što nas gradonačelnik Jenkač podupire jer nije riječ o malom novcu – naglasio je Bogičević.

 

Autor: Anita Blažinović