UOSI SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE Malim koracima do velikih promjena za osobe s invaliditetom

Program 'Malim koracima do velikih promjena' odnosi se na trogodišnju provedbu psihosocijalne podrške u Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i traje do lipnja 2023. godine, a financira se u godišnjem iznosu od 230.000 kuna iz programa 'Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge'

 

'Malim koracima do velikih promjena' i 'Tko u čuda vjeruje, taj čuda stvara' nazivi su programa i projekta za koje je Ugovore o dodjeli financijskih sredstava predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Dijana Smajo potpisala s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Program 'Malim koracima do velikih promjena' odnosi se na trogodišnju provedbu psihosocijalne podrške u Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i traje do lipnja 2023. godine, a financira se u godišnjem iznosu od 230.000 kuna iz programa Ministarstva 'Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge'.

Realizacija ovog programa omogućuje kontinuitet UOSI SMŽ u daljnjem pružanju psihosocijalne podrške djeci i mladima s razvojnim teškoćama i invaliditetom iz svih dijelova Sisačko-moslavačke županije s nastavkom pružanja usluga radne terapije u Maloj kući u Petrinji i Sobi čuda u Sisku, terapije senzorne integracije u Sobi čuda u Sisku, grupne i individualne psihosocijalne podrške za roditelje djece s TUR i odrasle članove s invaliditetom, a tijekom prve godine programa održat će se i deset radionica za roditelje i stručni tim pod zajedničkim nazivom 'Sudjelovanje i motiviranost za aktivnosti dnevnog življenja kroz radnu terapiju' koje će od jeseni provoditi Udruga aRTisINCludum kroz program 'start SMART' uz stručno vođenje Saše Radić, bacc. therap. occup. U planu je i dalje druženje članova Udruge, roditelja i zaposlenika kroz godišnje susrete, održavanje različitih edukativnih tribina, događaja i edukacija povodom obilježavanja značajnih datuma za osobe s invaliditetom, a kroz ovoj program u sklopu rane intervencije, novoupisanim članovima u suradnji s centrom Coralina i Majom Bonačić, magistrom psihologije bit će dostupan određen broj dijagnostičkih procjena o trošku udruge.

Osim MDOMSP koji financira ovaj program slijedeće tri godine, podršku u njegovoj realizaciji dali su i partneri na projektu: Centar za socijalnu skrb Petrinje, gradovi Sisak i Petrinja te Sisačko-moslavačka županija.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti