UDRUGA MALI PRINC Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za 'Kuću podrške Mali princ' vrijedan više od 14 milijuna kuna

Kroz projekt se planira izgraditi i u potpunosti opremiti zgrada neto površine 565 četvornih metara u svrhu organiziranog stanovanja osoba s invaliditetom uz podršku, urediti pomoćni prostor i dvorište te nabaviti kombi vozilo

 

Predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan potpisala je 3. kolovoza Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt 'Kuća podrške Mali princ' čija je vrijednost 14.197.233,46 kn i u stopostotnom iznosu je osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kroz projekt se planira izgraditi i u potpunosti opremiti zgrada neto površine 565 četvornih metara, urediti pomoćni prostor i dvorište te nabaviti kombi vozilo. Ovim ulaganjem u socijalnu infrastrukturu prevenirat će se institucijska skrb, a osobama s intelektualnim teškoćama omogućiti ostanak i kvalitetan život u zajednici razvojem mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici, odnosno daljnjem pružanju usluga boravka i pomoći u kući kroz osobnu asistenciju te uvođenju usluge organiziranog stanovanja odnosno stanovanja uz podršku.

 

Projekt je sastavljen u suradnji s Gradom Đurđevcom i prijavljen 15. listopada 2019. na natječaj Poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – 2. faza'. Nakon što je 17. travnja ove godine stigla obavijest o uspješno završenoj fazi procjene kvalitete,  21. svibnja donesena je Obavijest o financiranju, te je sada potpisan Ugovor o provedbi projekta.

Početak pripreme ovog projekta seže u 2016.godinu kada je Grad Đurđevac za potrebe izgradnje prostora nove Udruge kupio zemljište, srušio staru nekretninu, financirao izradu glavnog projekta i ishodio građevnu dozvolu.

- Iznimno smo ponosni što smo u suradnji s Gradom Đurđevcom uspjeli pripremiti kvalitetan projektni prijedlog te zahvalni što je ovaj ugovor  rezultat višegodišnjeg rada i ulaganja Grada Đurđevca u stvaranje preduvjeta za uspješnu prijavu na natječaj, izgradnju prostora i proširenje socijalnih usluga a time i prevenciju institucionalizacije naših članova. 

Naš novi prostor gradit ćemo u ulici Kralja Tomislava uz Odjele za djecu s teškoćama u razvoju (Bazijančeva vila) što će dodatno doprinijeti boljoj suradnji škole i udruge i zajedničkim projektima u budućnosti, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života djece s teškoćama i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u zajednici – kazala je Kristinka Štefan.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti