STAKLENA SRCA Dokumentarac o zapošljavanju osoba s invaliditetom

Film o inovativnom startupu koji zapošljava osobe s intelektualnim i razvojnim poteškoćama emitira se na televizijskim postajama širom Amerike

 

Dokumentarni film ‘Hearts of Glass’ (staklena srca, op. a.) govori o Vertical Harvestu, startupu u Jacksonu u Wyomingu, koji za misiju ima pružanje konkurentnog zaposlenja osobama s razvojnim poteškoćama. U hidroponskom stakleniku izgrađenom na samo četvrtini jednog hektara uzgaja se hrane koliko i na četiri hektara običnog obradivog zemljišta, objašnjava Disability Scoop.

Film prati startup tijekom prvih 15 mjeseci rada i govori o rješavanju problema oko proizvodnje hrane, dok istovremeno promovira inkluziju.

- Moj je cilj bio protkati dramu ovog modernog poljoprivrednog pothvata pričama nekoliko zaposlenika s invaliditetom - rekla je Jennifer Tennican, redateljica dokumentarca.

- Želim da gledatelji budu nadahnuti time kako se jedan mali planinski gradić nosi s gorućim društvenim i ekološkim problemima.

Dokumentarac ‘Hearts of Glass’ prikazivan je na raznim filmskim festivalima i konferencijama, a s televizijskim emitiranjem u Americi je započeo na 30. obljetnicu donošenja Zakona o Amerikancima s invaliditetom, 26. srpnja 2020. godine.

 

Autor: Damir Fatušić

 

Povezane vijesti