GRAD ZAGREB Uvjeti za preuzimanje građevinskog materijala za nužnu pomoć osobama pogođenim potresom

Iz Grada Zagreba apeliraju na građane da budu racionalni u svojim zahtjevima te da traže samo onoliko materijala koliko je nužno za sanaciju najurgentnijih oštećenja kako bi što više Zagrepčana moglo iskoristiti ovu pomoć

 

Budući je Zagreb još uvijek u 'stanju renoviranja', na web stranicama Grada (zagreb.hr) objavljena je obavijest o načinu i uvjetima preuzimanja građevinskog materijala za nužnu pomoć osobama pogođenim potresom, koju prenosimo u cijelosti:

- Grad Zagreb poziva građane kojima je potrebna nužna pomoć u sanaciji oštećenja od potresa da preuzmu građevinski materijal s privremenog skladišta. Ova mjera pomoći namijenjena je prvenstveno za vlasnike onih stambenih objekata koji sa sanacijom manjih oštećenja mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima, kako za građane gradskih četvrti najpogođenijih potresom (Donji grad, Gornji grad - Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete) tako i za građane ostalih gradskih četvrti pogođenih potresom.

Građani će prilikom preuzimanja manje količine građevinskog materijala za nužnu sanaciju svojih objekata trebati potpisati izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva. Podjela građevinskog materijala vršiti će se putem članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora uz pomoć službenika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, a osnov podjele će biti podaci prikupljeni od Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata te podataka prikupljenih od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora o objektima oštećenim u potresu u Gradu Zagrebu.

Od 24. kolovoza 2020. građevinski materijal može se preuzeti na području Gradske četvrti Podsljeme, kod Osnovne škole Markuševec, Markuševečka cesta 160, svaki dan osim nedjeljom od 10,00 do 18,00 sati. Stanovnici ostalih gradskih četvrti mogu se javiti u sjedište svoje gradske četvrti, gdje će se zahtjev razmotriti i proslijediti u Gradski ured za mjesnu samoupravu te će nakon provedene procedure biti obavješteni o preuzimanju građevinskog materijala.

Na kraju valja naglasiti da, s obzirom da se radi o hitnoj sanaciji manjih oštećenja, iz Grada Zagreba apeliraju na građane da budu racionalni u svojim zahtjevima te da traže samo onoliko materijala koliko je nužno za sanaciju najurgentnijih oštećenja kako bi što više Zagrepčana moglo iskoristiti ovu pomoć.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti