PROJEKT IN-IN - INTEGRACIJA I INKLUZIJA Potpisani ugovori s pomoćnicima u nastavi u 18 škola

Cilj projekta je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove Virovitičko-podravske županije

 

Ugovor o radu u petak je u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, potpisao 41 pomoćnik u nastavi u okviru projekta 'In-In - integracija i inkluzija'. Nositelj ovog projekta je Virovitičko-podravska županija, a ukupna vrijednost mu je 7.973.116,80 kuna.

Projekt 'In-In - integracija i inkluzija' odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja temeljem Odluke o financiranju na temelju Poziva UP.03.2.1.03 Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III. iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014.-2020., javlja Informativni centar Virovitica.

- Cilj projekta je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove Virovitičko-podravske županije kako bi se osigurali uvjeti za uspješnu socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, izravno doprinijeti napretku razvoja i vještina te osnažiti sustav potpore za sudionike odgojno-obrazovnog procesa - rekla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, te dodala da je ove školske godine u projekt uključeno 18 škola partnera, 15 osnovnih i tri srednje škole, a prošle godine uključena je i Katolička osnovna škola kojoj Županija nije osnivač.

Jednako tako, s jedinicama lokalne samouprave bit će sklopljeni Sporazumi za sufinanciranje rada troje pomoćnika, i to dvoje koje sufinancira Općina Pitomača i jednog kojeg sufinancira Općina Špišić Bukovica.

- Također je od ove školske godine Udruga osoba s invaliditetom Slatina u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom prijavila deset učenika kojima će u okviru svojeg projekta financirati osiguravanje pomoćnika u nastavi. Ugovori s tih deset pomoćnika bit će potpisani kroz sljedećih nekoliko dana kako bi pomoćnici što prije ušli u sustav - rekla je pročelnica Šerepac i naglasila kako će ove godine ukupno biti zaposleno 54 pomoćnika za 57 učenika jer neki učenici imaju zajedničkog pomoćnika.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti