UDRUGA ŽIVOTNA LINIJA Svjetski dan prevencije suicida

Godišnje si u svijetu život oduzme gotovo milijun ljudi, a brojka se svake godine povećava. U Republici Hrvatskoj suicid je počinilo čak 566 osoba tijekom prošle godine

 

Svjetski dan prevencije suicida (10. rujna) obilježava se diljem svijeta zbog podizanja svijesti u javnosti o sve većem problemu suicida među stanovništvom.

Godišnje si u svijetu život oduzme gotovo milijun ljudi, a brojka se svake godine povećava. U Republici Hrvatskoj suicid je počinilo čak 566 osoba tijekom prošle godine pa će volonteri Udruge Životna linija upaliti upravo toliko svijeća (lampiona) na Trgu Petra Preradovića (Cvjetnom trgu) u Zagrebu u njihov spomen.

Udruga Životna linija poziva sugrađane da svojim dolaskom u razdoblju od 17 do 22 sata podrže ovu akciju. Poštivat će se sve epidemiološke mjere.

- Osnovali smo Udrugu Životna linija u želji da pomognemo ljudima. Mnogo ljudi pati od depresije, a suicid je najgori oblik koji može proizaći iz depresije. Možemo krenuti od pretpostavke da se svaki problem može s vremenom riješiti. Vizija je udruge povećanje kvalitete života depresivnih i suicidalnih osoba na području Republike Hrvatske što uključuje suradnju sa srodnim udrugama, institucijama i organizacijama. Načela rada udruge su u prvom redu poštivanje privatnosti te visoki etički standardi - ističu iz Udruge Životna linija.

Više na ovoj poveznici.

 

Autor: Božica Ravlić

 

Povezane vijesti