DOSTI ČAKOVEC Nastavak projekta 'Želim - pomoć dijelim II'

Projekt provode od 2018. godine i odnosi se na pružanje usluge pomoći u kući, prvenstveno za  članove udruge kao i za korisnike s područja partnera na projektu. Tako će pomoć u kući dobiti više od 120 starijih osoba i osoba s invaliditetom

 

Prošlog su tjedna državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u Slavonskom Brodu svečano uručili 35 ugovora za projekte u okviru otvorenog trajnog poziva 'Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II'.

Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović, također je potpisala ugovor za provođenje projekta 'Želim - pomoć dijelim II'. Riječ je o nastavku projekta koji je Društvo počelo provoditi još 2018. godine, a koji se pokazao izrazito uspješnim. Projekt Želim - pomoć dijelim II financira se iz Europskog socijalnog fonda, a iznosi nešto više od 1.800.000.00 kuna. Projekt traje 15 mjeseci dok će pružanje usluge pomoći u kući trajati 12 mjeseci.

- Nastavljamo s pružanjem usluge pomoći u kući, prvenstveno za naše članove kao i za korisnike s područja partnera na projektu. Partneri na projektu su Općina Podturen, Općina Orehovica i Općina Mala Subotica. Obvezni partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Čakovec, bez kojih ne bi mogli prijaviti ovaj projekt. Zahvaljujemo i jedinicama lokalne samouprave s nižim indeksom razvijenosti koje su prepoznale potrebu uključivanja u takav projekt - kazala je predsjednica Miljenka Radović.

- U ovim teškim vremenima, kada smo pogođeni i koronavirusom, starijim osobama, osobama s invaliditetom koje spadaju među najugroženije skupine, ova pomoć itekako puno znači. Ovim projektom osigurat ćemo uslugu pomoći u kući za više od 120 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Međimurske županije kojima je takva pomoć neophodna. Također, omogućiti ćemo i trajnije rješenje problema nezaposlenosti kod žena, unaprjediti njihove potencijale na tržištu rada provedbom verificiranih programa osposobljavanja. Nakon odrađivanja početnih projektnih aktivnosti započet ćemo sa pružanjem usluge pomoći u kući - poručila je Radović.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti