ILICA Q’ART 2020 Ustanova URIHO na jesenskom izdanju manifestacije

Potražite URIHO-v štand i ponesite kući majice Volim Zagreb, ponešto od suvenirskog programa Purger i Purgerica, ili pak kvalitetne pamučne zaštitne maske i certificirane vizire. Kupnjom URIHO-vog asortimana čuvate radna mjesta osoba s invaliditetom u ovim izazovnim vremenima

 

Jesensko izdanje Projekta Ilica: Q'Art priprema se za Potresno dobar tulum pod maskama, gdje se osim programa Umjetnost voli Građane nastavljaju i humanitarne akcije u programu Umjetnost voli Umjetnost - ART ❤ ART.

Održat će se na Ilici u subotu 12. rujna 2020. navečer od 18 do 23 sata i u nedjelju 13. rujna 2020. od 10 do 15 sati.

Kompleksne okolnosti pandemije, potresa i elementarnih nepogoda u Zagrebu i nadalje su izuzetno prisutne. Bitno je afirmirati solidarnost, suosjećanje, međusobnu brižnost i aktivnost građana u ovim anksioznim vremenima, te osvjestiti važnost javnog i socijalnog prostora. Ali i pružiti ohrabrenje u svim mjenama, jer zajedno činimo grad.

- Glavni partneri projekta su naša draga Gavella, od početka vjerna Akademija likovnih umjetnosti i HDLU koji će se uključiti programom Performing Ilica. U rujnu će nam svoje radove, proizvode, kreacije, umjetnine i sve moguće kreativne uratke predstaviti još više izlagača nego što ih je bilo u lipnju, pa tako će svatko moći pronaći nešto za sebe i vjerujemo da ćemo svi uživati u ponudi.

Gavella će kao i u lipnju imati zanimljive predstave u parku Akademije i mnoge druge programe po Ilici.

- Sadržajan i raznolik glazbeni program obogatit će i vrhunski izvođači jazz glazbe, kao primjerice bend Milk s Majom Rivić, Sonic Diptych i Oridano Gypsy Band. Glazbenom atmosferom će nas počastiti i Nik Orosi povodom 15. rođendana kvartovskog Elis caffea - kazali su organizatori.

Plesne izvedbe, kao i radionice za djecu i odrasle izvodit će, između ostalih, i Larisa Lipovac te Hoop ‘n’ Flow.

Za najmlađe, kao i uvijek, održat će se radionice kiparstva, pletenja, izrade različitih predmeta od papira, pisanje svojih slikovnica i koreografije.

- Ne odustajemo ni od svog koncepta Second hand revije - Nomadic Urban Combat, čiji će umjetnički voditelj biti Viktor Drago, uz podršku TTF-a, Zagrebačkog holdinga i Adidasa. Pokazat ćemo vam kako iskoristiti ono što već imate u svom i bakinom ormaru - kazali su.

Svoje mjesto na ovom Potresno dobarom tulumu pod maskama osigurala je i Ustanova URIHO i zato svakako u nedjelju u vremenu od 10 do 15 sati potražite baš URIHO-v štand i ponesite kući majice Volim Zagreb, ponešto od suvenirskog programa Purger i Purgerica, ili pak kvalitetne pamučne zaštitne maske i certificirane vizire. Kupnjom URIHO-vog asortimana čuvate radna mjesta osoba s invaliditetom u ovim izazovnim vremenima.

Autori Projekta Ilica: Q’art su umjetnici Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović. Umjetnički projekt je u Ilici započeo 2000. godine kao Community Art, a od 2017. godine poprima ovaj format, te uključuje građanke/e, umjetnice/ke, ranjive skupine i sve ljude dobre volje kroz svoj izrazito participativni model promišljanja održivog razvoja i budućnosti u urbanoj zajednici.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti