MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Održana početna konferencija projekta 'Uz tebe sam' udruge slijepih

Župan Posavec ustvrdio je da je projekt iskorak u kvalitetnom iskorištavanju vremena na plemeniti način. Projekt će trajati 18 mjeseci, a bit će zaposleno šest žena koje će se brinuti za 36 slijepih i slabovidnih osoba

 

Udruga slijepih Međimurske županije u petak je u zgradi Scheier predstavila još jedan projekt kojeg provodi s ciljem osnaživanja i unapređivanja radnih potencijala teško zapošljivih žena, omogućavanjem pristupa tržištu rada i širenju spektra pružanja socijalnih usluga za slijepe osobe na području Međimurske županije. Riječ je od projektu 'Uz tebe sam' koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Temeljem trajnog poziva 'Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II', ukupna vrijednost projekta je više od pola milijuna kuna.

Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, a bit će zaposleno šest žena koje će brinuti za 36 slijepih i slabovidnih osoba. Pomoć se sastoji u vidu pružanja pomoći u kući, dostavi namirnica, šetnji, druženju te provođenju raznih aktivnosti.

Predstavljanju projekta prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar te, kao partneri na projektu, Blaženka Dasović iz Zavoda za zapošljavanje, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec Alenka Bilić i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Mario Zamuda.

Voditeljica projekta Maja Bedeniković predstavila je projekt te naglasila kako će projekt rezultirati osnaživanjem i zapošljavanjem žena pripadnica ciljane skupine te će imati pozitivne učinke na njihovo mentalno zdravlje na način da će žene po završetku provedbe projekta imati povećano samopouzdanje i motivaciju, osjećaj sigurnosti i ekonomske stabilnosti.

- Glavni cilj nam je učvrstiti i zaposliti teško zapošljive žene u lokalnoj zajednici, unaprijediti zdravlje i zadovoljstvo korisnika, a završni efekt bit će uočljiv na financijskom i vremenskom rasterećenju obitelji krajnjih korisnika - istaknula je.

U kratkom obraćanju župan Posavec dao je podršku ovom projektu koji se bavi tržištem rada, ali je ujedno iskorak u kvalitetnom iskorištavanju vremena na plemeniti način. Pohvalio je udrugu čiji su članovi u ova izazovna vremena vrijedni svakog poštovanja i divljenja.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti