UIR ZAGREBA Poziv na različite rujanske aktivnosti

Udruga invalida rada Zagreba pripremila je za svoje članove brojne aktivnosti u rujnu

 

Tako će u svojim prostorijama na adresi Nova cesta 86, s dvorišne strane, u utorak 15. rujna, od 8 do 10 sati, prema rasporedu održati preventivno-zdravstvenu akciju, koja obuhvaća testiranje glukoze, kolesterola i triglicerida u krvi te mjerenje krvnog tlaka. Testiranje može obaviti isključivo član UIR Zagreba potpuno besplatno jednim dolaskom u razdoblju od tri mjeseca. Maksimalan broj testiranih osoba po terminu je 15 zbog trenutnih epidemioloških mjera. Član UIR Zagreba se pri dolasku treba javiti na blagajnu te preuzeti broj. U prostorije udruge ulazi se jedan po jedan s obaveznom zaštitnom maskom koja pokriva nos i usta uz prethodnu dezinfekciju ruku.

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

Udruga invalida rada Zagreba i ove godine uključuje se u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, i to na dva načina:

- edukativnom online radionicom 'Kako pravilno koračati', koja će biti dostupna od utorka, 15. rujna klikom na sljedece poveznice: www.uir-zagreb.hr, Facebook: http://fb.me/uirzagreba1966, Instagram: https://www.instagram.com/uir.zagreba, YouTube: http://tinyurl.com/uirzagreba;

- u Parku Maksimir, 18. rujna, na maloj pozornici od 9 do 12 sati, gdje će aktivnosti iz edukativne online radionice biti praktično prikazane.

- Naučimo pravilno koračati kako bismo izbjegli ozljede i padove te maksimalno iskoristili benefite hodanja. Posjetit ćemo pet maksimirskih jezera uz laganu šetnju s naglaskom na pravilno koračanje, pravilnu posturu tijela i pravilno disanje. Svi ste pozvani! Dođite nam - poručuju iz udruge.

EUROPSKI TJEDAN SPORTA

Europskim tjednom sporta, koji se obilježava od 23. do 30. rujna, promiče se sport i tjelesna aktivnost diljem Europe, a koordinator aktivnosti za Republiku Hrvatsku je Središnji državni ured za sport.

- Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Ova europska kampanja inspirirat ce Europljane da budu aktivni tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine. UIR Zagreba uključuje se u kampanju aktivnostima u Parku Maksimir prema sljedećem rasporedu: 8,00 sati okupljanje sudionika na glavnom ulazu u Park Maksimir, od 8,15 do 9,00 sati jutarnje razgibavanje, od 9,00 do 10.30 sati nordijsko hodanje te na kraju od 10,30 do 11,00 sati su vježbe istezanja - kažu iz udruge.

Raspored događanja za cijelu Hrvatsku može se pogledati na: https://europski-tjedan-sporta.hr/gradani/ostala-dogadanja-u-tjednu.

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga, UIR Zagreba predstavit će se ove godine u Parku Maksimir kod male pozornice, zbog situacije vezane uz pandemiju Covid-19, a obzirom na životnu dob i zdravstveno stanje populacije koju okuplja. U intervalu od 9 do 12 sati svi će posjetitelji moći dobiti informacije o učlanjenju, o pravima i povlasticama članova te informacije o svim aktivnostima koje UIR Zagreba provodi. Osim toga, predstavit će i dio radionica koje provodi u klupskim prostorijama u koje se mogu uključiti svi zainteresirani građani prema sljedećem rasporedu: korektivne vježbe od 9,00 do 9,45 sati, plesne radionice od 10,00 do 10,45 sati, dramske igre od 11,00 do 11,45 sati.

KONVERZACIJA NA ENGLESKOM JEZIKU

U tijeku su prijave za radionicu konverzacije na engleskom jeziku putem telefona. Radionica će se odvijati na sljedeći način: jednom tjedno, 40 minuta, polaznik razgovara na engleskom jeziku s profesoricom Astom Kovačić, a pisane materijale profesorica će slati putem e-pošte. Trošak telefona ili mobitela snosi sam polaznik. Prijave su do 7. listopada 2020. godine. Prednost imaju nepokretni i teže pokretni članovi, koji nisu u mogućnosti dolaziti u prostorije UIR Zagreba te koji nisu do sada bili uključeni u radionice stranih jezika u UIR Zagreba.

TERMINI ZA BESPLATNO KORIŠTENJE BAZENA

Besplatno korištenje bazena pretpostavlja korištenje uz predočenje važeće članske knjižice UIR Zagreba, u sljedećim terminima:

- bazenski kompleks Utrina: radnim danom od 6,00 do 8,30 sati i od 12,00 do 22,00 sata, vikendom od 12,00 do 20,00 sati;

- bazenski kompleks Svetice: radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, vikendom od 10,00 do 20,00 sati;

- bazenski kompleks Jelkovec: radnim danom od 7,00 do 20,00 sati, vikendom od 10,00 do 20,00 sati;

- gradski bazen Velika Gorica: svake srijede, od 10,00 do 11,00 sati.

UIR Zagreba provodi različite aktivnosti koje bi trebalo iskoristiti, pogotovo u ovo vrijeme koronavirusa, kada panika i strah sve više i više dovode do otuđenja.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti