MALI PRINC Održana skupština i početna konferencija programa 'Poludnevni boravak i klupske aktivnosti'

Ciljana skupina ovog programa je 20 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje žive u obiteljima i nakon završene škole nisu uključene ni u jedan oblik skrbi

 

Pridržavajući se propisanih mjera HZJZ, u dvorišnom prostoru udruge Mali princ Đurđevac, održana je izborna i izvanredna Skupština Udruge i početna konferencija programa 'Poludnevni boravak i klupske aktivnosti'.

Na Skupštini je usvojen novi Statut udruge Mali princ i izabrana su nova tijela udruge za novo četverogodišnje razdoblje i to za predsjednicu udruge i predsjednicu Upravnog odbora Kristinka Štefan, za članove Upravnog odbora Božica Mikuldaš, Ivka Ređep, Milun Stojanović i Mato Živko, a za članove Nadzornog odbora Katarina Međimorec, Vera Škrinjar i Nada Matkov.

Na kraju Skupštine, predsjednica Štefan je u ime svih novoizabranih članova tijela udruge zahvalila na ukazanom povjerenju te istaknula da će kao predsjednica udruge u petom mandatu i nadalje raditi na dobrobit članova udruge, s ciljem poboljšanja kvalitete života njih i njihovih obitelji.

Nakon Skupštine je održana početna konferencija trogodišnjeg programa 'Poludnevni boravak i klupske aktivnosti' na kojoj su prisutni upoznati da je u srpnju predsjednica udruge potpisala ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjeg programa odobrenog na natječaju 'Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge' za razdoblje od 2020. do 2023.

Navedenim ugovorom trogodišnji program udruge financirati će se za razdoblje od 1. lipnja 2020. do 31. svibnja 2023., u godišnjem iznosu od 210.000,00 kuna. Ciljana skupina ovog programa je 20 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje žive u obiteljima i nakon završene škole nisu uključene ni u jedan oblik skrbi (s područja grada Đurđevca i okolnih Općina), a partneri u programu su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Ciljevi programa su doprinos poboljšanju kvalitete života uključenih članova u program, prevencija institucionalizacije, povećanje izbora, obima, kvalitete i kvantitete socijalnih usluga za odrasle osoba s intelektualnim teškoćama te razvoj kompetencija u raznim životnim područjima potrebnih za svakodnevni život, kao i povećanje socijalne uključenosti u život zajednice.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti