Ana Sršen: Poseban plivački program za djecu s teškoćama u razvoju

Uz Anu Sršenu u projektu sudjeluje pet trenera: Višnja Bunić, Jadran Rubeša, Mirko Samardžić, Ivan Pervan i Marina Tadić čiji je glavni zadatak motivirati polaznike projekta, te kroz individualni i grupni rada naučiti djecu da daju najbolje od sebe kako bi savladali nove vještine i naučili plivati

Projekt „Treneri velikog srca“, poseban plivački program namijenjen djeci s teškoćama u razvoju, temljen na poznatom Halliwick konceptu, predstavljen je večeras na gradskim bazenima u Varaždinu.
Nakon što se taj plivački program počeo ostvarivati u šest hrvatskih gradova večeras ga je prvi puta službeno predstavila hrvatska paraolimpijka Ana Sršen, jedna od njegovih inicijatora.

Halliwick projekt

Ističući da je riječ o prvom takvom projektu u Hrvatskoj čiji je osnovni cilj dovesti što više djece s poteškoćama u razvoju na bazene i naučiti ih plivati, Sršen je rekla da je plivanje bazični sport te da je Halliwick koncept razvijen kako bi se djecu s teškoćama u razvoju naučilo plivati

Kako je rekla, za neke od njih plivanje je prvi samostalni pokret u životu bez pomoći ortopedskog pomagala ili druge osobe.

Sršen se nada da će taj projekt promijeniti živote velikog broja djece s poteškoćama u razvoju. Uz Anu Sršenu u projektu sudjeluje pet trenera: Višnja Bunić, Jadran Rubeša, Mirko Samardžić, Ivan Pervan i Marina Tadić čiji je glavni zadatak motivirati polaznike projekta, te kroz individualni i grupni rada naučiti djecu da daju najbolje od sebe kako bi savladali nove vještine i naučili plivati.

Treneri velikog srca

Projekt se od 1. listopada, osim u Varaždinu, provodi još u Splitu, Puli, Čakovcu, Vukovaru i Opatiji. Podršku projektu, osim Hrvatskog olimpijskog odbora i osiguravajuće kuću Allianz, dali su i poznati paraolimpijci Karlo Rajković, Matija Grebenić, Dino Sinovčić i Kristijan Vincetić.

Projekt „Treneri velikog srca“ nadogradnja je dosadašnje inicijative „Paraolimpijski školski dan“ koju Allianz provodi s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i osnovnim školama s ciljem obrazovanja učenika o invalidnosti i sportu. S tim u vezi širom Hrvatske obišlo se gotovo 90 osnovnih škola s više od 40 tisuća učenika.

Hina

Foto: PIXSELL