HSM INFORMATIKA Još se stignete prijaviti za dodjelu stipendija osobama s invaliditetom

HSM informatika odlučila je pokrenuti natječaj putem kojeg dodjeljuje dvije učeničke, odnosno studentske stipendije u iznosu od 1.500 kuna za mlade osobe s invaliditetom u trajanju od godinu dana

 

Podrška onima kojima je to potrebno oduvijek je imperativ HSM informatike, zato su u dosadašnjem djelovanju u niz navrata podržavali pojedince i humanitarne organizacije kojima je  pomoć bila potrebna.

Isto tako prepoznaju da podrška lokalnoj zajednici mora biti sustavna, stoga su, unatoč krizi, implementirali program društvene odgovornosti kojim se dugoročno maksimizira pozitivni društveni utjecaj i stvara bolja povezanost s lokalnom zajednicom. Kroz program, koji su razvili u suradnji s agencijom Brodoto, planiraju poduprijeti društveno odgovorne inicijative i osobe s poteškoćama, a pogotovo mlade, u svrhu iskorjenjivanja siromaštva, osiguravanja kvalitetnog obrazovanja i smanjenja nejednakosti.

Tokom prve polovice ove godine pružili su financijsku i materijalnu pomoć organizacijama i pojedincima pogođenima posljedicama pandemije u Hrvatskoj i Srbiji te potresa u Zagrebu, kao i poduprli nekoliko humanitarnih udruga i organizacija u društveno odgovornim projektima.

U nastavku godine, a sukladno ciljevima programa društvene odgovornosti, HSM informatika je odlučila poduprijeti mlade s invaliditetom, kako bi zajedno pridonijeli promjenama na bolje i pomogli osigurati kvalitetno obrazovanje, stvarajući pritom društvo jednakih mogućnosti.

- Svjesni smo da su osobe s invaliditetom suočene s nizom fizičkih i simboličkih prepreka, a pogotovo mlade osobe s invaliditetom koje se nalaze u procesu školovanja koji donosi niz specifičnih prepreka i potreba. Ono što možemo je utjecati na povećanje standarda te poduprijeti učenike i studente kako bi se povećale šanse za uspješan završetak školovanja i zapošljavanje. Zbog toga je HSM informatika odlučila pokrenuti natječaj putem kojeg dodjeljujemo dvije učeničke, odnosno studentske stipendije u iznosu od 1.500 kuna za mlade osobe s invaliditetom u trajanju od godinu dana - poručili su iz HSM informatike.

Natječaj je otvoren od 7. do 20. rujna, a formular za prijavu možete pronaći ovdje.

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti