UDRUGA ZAMISLI Prva od pet online konferencija o svakodnevici osoba s invaliditetom

Udruga Zamisli, koja je članica Saveza SUMSI, organizira online konferenciju 'Izazovi asistencije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa'. Konferencija će se održati u srijedu, 23. rujna od 11 do 13 sati putem ZOOM platforme

 

Prva je to od pet konferencija koje će udruga 'Zamisli' organizirati u sklopu projekta 'Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom, Hrvatska i EU praksa' čiji je cilj ukazati na izazove s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno susreću.

Na konferenciji će sudjelovati Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Marinka Bakula-Anđelić iz Gradskog ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba, predstavnici brojnih nevladinih udruga, a o izazovima asistencije i tome kako su ih prevladali govorit će osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske: Melani Boris, Kristina Krsnik, Nevena Zubčić, Mario Hantak, Ivona Šeparović i Saša Uzelac, majka djeteta s teškoćama. Kao osobe s različitim vrstama invaliditeta, govornici su se suočili s različitim izazovima asistencije te će ponuditi rješenja za nužnost osiguravanja osobne asistencije, problematiku prijevoza te razmjenu studenata i sudjelovanje na međunarodnim projektima.

Nakon izlaganja svi sudionici online konferencije moći će podijeliti svoja iskustva u raspravi kako bi zajednički donijeli zaključke o minimalnom standardu pružanja podrške osobama s invaliditetom u aktivnostima svakodnevnog života.

Projekt financira Grad Zagreb kroz Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do nedjelje, 20. rujna do 18 sati. Svi zainteresirani prijaviti se mogu putem ove poveznice.

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti