HNK ZAGREB Humanitarni koncert 'Iz Lada s ljubavlju' za Autonomnu žensku kuću Zagreb

U želji da se prikupe sredstva za obnovu Savjetovališta za žene koje je oštećeno u potresu u ožujku ove godine, Ladovim umjetnicima će se na pozornici pridružiti i posebni gosti Nina Kraljić i Marko Tolja

 

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i obilježavanja 30. obljetnice osnivanja prvog Skloništa za žene koje su preživjele partnersko nasilje, 22. rujna 2020. održat će se u HNK Zagreb humanitarni koncert Ansambla LADO 'Iz Lada s ljubavlju' za Autonomnu žensku kuću Zagreb.

Programom 'Iz Lada s ljubavlju' plesnim i vokalno-instrumentalnim brojevima umjetnici Ansambla LADO prikazat će dio bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. U želji da se prikupe sredstva za obnovu Savjetovališta za žene koje je oštećeno u potresu u ožujku ove godine, Ladovim umjetnicima će se na pozornici pridružiti i posebni gosti Nina Kraljić i Marko Tolja.

Ulaznice za koncert, po cijeni od 50 kuna, mogu se kupiti online na ovoj poveznici ili na prodajnim mjestima Entria. Poštujući epidemiološke preporuke, koncertu će moći prisustvovati ograničen broj publike.

Zbog humanitarnog karaktera koncerta, uz kupovinu ulaznica, za neprodajna mjesta u dvorani moguće je uplatiti i donaciju za rad Autonomne ženske kuće Zagreb. Navedena donacija ne omogućava ulaz na koncert već se njome pomaže sanacija Savjetovališta za žene koje je oštećeno u potresu.

Postoje i drugi načini na koji građani i tvrtke mogu pomoći radu ove organizacije. Donirati se može i direktnom uplatom na žiro račun Autonomne ženske kuće Zagreb: HR3023600001101968330 ili direktno preko njihove internetske stranice, a moguće je i uključiti se u program mjesečnog prijateljstva i postati redoviti donator Autonomne ženske kuće Zagreb.

Mogućnosti doniranja: www.azkz.net/zasto-donirati.html.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u Hrvatskoj 22. rujna u spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine. Osnovni cilj Nacionalnog dana jest senzibiliziranje društva s problematikom nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira. Također je donesen i zakonodavni okvir koji potiče društvo i institucije na intenzivno bavljenje ovim problemom te na njihovu međusobnu suradnju i aktivnost. Osim toga, nužno je osigurati dostupnost informacija o mogućnostima zaštite, pomoći i podrške osobama koje doživljavaju takav oblik nasilja.

 

Autorica: Božica Ravlić

 

Povezane vijesti