HRVATSKI SAVEZ UDRUGA CEREBRALNE I DJEČJE PARALIZE Provedba projekta 'Mi smo ovdje - uključeni'

Osobe s cerebralnom paralizom često su 'nevidljive' u društvu i isključene iz zajednice i upravo zbog toga projekt je započeo s temom 'Ja sam ovdje'

 

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u partnerstvu s Udrugom nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja – UNUO i Centrom za odgoj i obrazovanje Dubrava započeo je od ovog mjeseca s provedbom projekta 'Mi smo ovdje – uključeni', koji je sufinanciran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Kako je najavljeno na www.hsucdp.hr, predmetnim projektom predviđena je organizacija i provedba dvanaest edukativnih kuharskih radionica u svrhu socijalnog uključivanja i usvajanja novih vještina i sposobnosti za deset osoba s cerebralnom paralizom.

Aktivnosti će se provoditi u ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije, jedinstvenom centru s opremom posebno prilagođenom osobama s invaliditetom.

Opći cilj projekta je povećanje razine socijalne uključenosti osoba sa cerebralnom paralizom.

U okviru projekta predviđeno je i obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize, 6. listopada 2020. godine, sa ciljem podizanja znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi koju u svijetu ima oko 17 milijuna ljudi.

Osobe s cerebralnom paralizom često su 'nevidljive' u društvu i isključene iz zajednice i upravo zbog toga projekt je započeo s temom 'Ja sam ovdje'. Ovogodišnja događanja obilježit će se pod motom 'Ostavi svoj trag'.

Specifični ciljevi:

- osnaživanje osoba sa cerebralnom paralizom za samostalniji život,

- povećanje kvalitete života, poticanje uključenosti i pripadnosti, samopoštovanja i samopouzdanja kod osoba sa cerebralnom paralizom,

- povećanje vidljivosti i senzibilizacija javnosti za osobe sa cerebralnom paralizom.

Odobrena sredstva su u iznosu od 40.000 kuna, a razdoblje provedbe je od rujna 2020. do veljače 2021. godine.

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti