VUKOVAR Projekt 'Društveni centar IN - mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom'

Prisutnima su prezentirane aktivnosti dvogodišnjeg projekta koji će djeci i mlađoj populaciji osigurati preduvjete za lakšu integraciju, a starijim osobama s invaliditetom pomoći u razvijanju osjećaja pripadnosti zajednici, te zdravo i aktivno starenje

 

Uvodna konferencija projekta Društveni centar IN – mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara' održana je u ponedjeljak, 21. rujna, u prostoru gradske vijećnice Grada Vukovara.

Voditeljica projekta i predsjednica udruge Vukovarski leptirići Viktorija Matin pozdravila je sve prisutne i predstavila projekt. Također prisutne su pozdravili i projektni partneri predsjednik UOSI VUKA  Đorđe Bošnjak, ispred Grada Vukovara pročelnik upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević, a projektne aktivnosti ispred Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem 'Golubica' Vukovar prezentirala je  Mateja Hojsak koja je ujedno i voditeljica Društvenog centra IN.

Prisutnima su prezentirane aktivnosti dvogodišnjeg projekta koje obuhvaćaju radionice, koje će djeci i mlađoj populaciji osigurati preduvjete za lakšu integraciju, a starijim osobama s invaliditetom pomoći u razvijanju osjećaja pripadnosti zajednici, te zdravo i aktivno starenje. Također prezentirana je i prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje projektnih aktivnosti i to uređenje krovišta objekta, uređenje unutarnjih prostora i uređenje terase.

- Namjera nam je kroz projekt uključiti obitelji korisnika i to minimalno 50 užih članova obitelji djece s teškoćama u razvoju i užih članova obitelji odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, kroz razne aktivnosti kao što su razgovaraonice, škola plesa, sport, vježbe itd. Također kroz projekt želimo uključiti oko dvadesetak volontera u suradnji s Volonterskim centrom Vukovar, koji bi bili podrška u radu na radionicama osobama s invaliditetom, ali ponajviše u organiziranju događanja – rečeno je na uvodnoj konferenciji.

 

Autorica: Anita Blažinović                                                                             

 

Povezane vijesti