PARAATLETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Ana Gradečak postigla najbolji europski rezultat u bacanju kugle

U ekipnoj konkurenciji novi-stari prvaci su paraatletičari Agrama iz Zagreba sa 6544 boda, drugoplasirani su članovi Odiseja iz Kutine  s 4926 bodova dok je treće mjesto zauzela ekipa Uriha iz Zagreba s 3693 boda

 

Uz provedbu strogih epidemioloških mjera jučer je na pulskim  atletskim borilištima SRC Veruda  završeno 23. Otvoreno pojedinačno i ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske.

Prvog dana natjecanja bljesnula je Ana Gradečak iz AKOSI Odiseja iz Kutine koja je u kategoriji paaratletičarki niskim rastom, F41, u kugli s daljinom od 7,87m postavila najbolji europski rezultat. Velimir Šandor bacio je disk na ovogodišnji drugu daljinu na ovogodišnjim svjetskim tablicama od 19,40m. 

Miljenko Vučić, u kategoriji slijepih bacača diska, s daljinom od 34,48m postavio je novi državni rekord te je još u kugli bacivši je na 13,31m postavivši svoj ovogodišnji ponajbolji rezultat. Ivan Katanušić je bacio disk na izuzetno dobru daljinu od 57,58m.  

Deni Černi je u svojoj kategoriji bacio kuglu na 10,77m,  te Matija Sloup je u kategoriji niskim rastom bacio kuglu na 9,87m. Drugog dana svakako treba istaknuti skok u dalj Mikele Ristoski od 5,45m, te Radovana Halasa u bacanju čunja od 27,81m čime je ispunio normu za nastup u Tokiju i Vladimira Gašpara koji je koplje bacio na 34,72m.

U ekipnoj konkurenciji novi-stari prvaci su paraatletičari Agrama iz Zagreba sa 6544 boda,, drugoplasirani su članovi Odiseja iz Kutine  s 4926 bodova dok je treće mjesto zauzela ekipa Uriha iz Zagreba s 3693 boda.

Izbornik Damjan Sedić istiće da je izuzetno zadovoljan ovogodišnjem natjecanjem na kojemu je oboreno više od 20 državnih rekorda.

Sve su to rezultati koji naše paraatletičare, putnike za Tokyo,  stavljaju u sami svjetski vrh svojih disciplina te tako najavljuju borbu za odličja na Paraolimpijskim igrama sljedeće godine. Ovogodišnje natjecanje odvijalo se u smanjenom formatu prouzrokovanom pandemijom, ali svakako nam svima uljeva nadu u uspješnu sportsku 2021. godinu - zaključio je izbornik Sedić.

Autor: Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti