SOIH Poziv za sudjelovanje na Treningu mladih osoba s invaliditetom o neovisnom življenju

Članovi Odbora za mlade Europskog foruma za osobe s invaliditetom objasnit će što znači neovisno življenje, dat će neke uvide u pravni okvir koji su postavili Ujedinjeni narodi i Europska unija, te će podijeliti svoje iskustvo o toj temi

mlada žena u invalidskim kolicima

 

- Trening mladih s invaliditetom o neovisnom življenju održava se 7. listopada 2020. s početkom u 11 sati u trajanju od dva sata u organizaciji SOIH-a i EDF-a, te molimo da se po mogućnosti uključite - pozivaju organizatori.

Sastanak će se održavati na engleskom jeziku, a osiguran je prijevod na hrvatski jezik.

Članovi Odbora za mlade Europskog foruma za osobe s invaliditetom, krovne europske organizacije osoba s invaliditetom, objasnit će što znači neovisno življenje, dat će neke uvide u pravni okvir koji su postavili Ujedinjeni narodi i Europska unija, te će podijeliti svoje iskustvo o toj temi. Sudionici će također imati priliku podijeliti vlastito iskustvo neovisnog življenja, objasniti kako osobna asistencija funkcionira u njihovoj zemlji, te kakva je još podrška dostupna ako žele živjeti samostalno.

Ovaj će sastanak imati titlove u stvarnom vremenu na engleskom jeziku, te prijevod s engleskog na hrvatski i hrvatski znakovni jezik.

Registracija se može izvršiti do utorka 6. listopada 2020. do 14 sati, na ovoj poveznici.

Autor: In Portal

 

Povezane vijesti