Dirljivo: Francuski turisti pomažu male Korčulane s posebnim potrebama

Udruga Moje sunce ostvarila je nekoliko korisnih projekata poput lifta u osnovnoj školi u Korčuli, a na razne načine pokušava prikupiti novac za pomagala i naknade učiteljima i asistentima u nastavi koji s djecom borave u školi

Ako već naše društvo često ne pokazuje senzibilitet prema svojim najugroženijim članovima, a to djeca s invaliditetom svakako jesu, barem se dobrim, dirljivim primjerima možemo učiti od stranaca

Naime, predstavnica francuske turističke agencije Touristra Lalle Laetitva uručila je u Korčuli novi ček u iznosu od 2.514 eura korčulanskoj udruzi roditelja djece s posebnim potrebama Moje sunce.

Humani Francuzi

Na prigodnoj svečanosti u četvrtak navečer okupio se cijeli postav udruge kako bi zahvalili francuskim turistima koji već petu godinu zaredom svaki tjedan od travnja do listopada svojim izletima na Korčulu pomažu djeci s posebnim potrebama. Novac za donacije prikuplja se u dogovoru agencije i njihovih turista koji od svakog izleta na taj otok izdvajaju po tri humanitarna eura, a ove je godine na izletima za udrugu sudjelovalo ukupno 419 Francuza.

Uz zahvalni pljesak djece, njihovih roditelja i volontera na donaciji je zahvalio predsjednik udruge Željko Nobilo. Goste je upoznao s radom udruge osnovane 2007. kako bi se djeci s posebnim potrebama omogućio što kvalitetniji život, a zajednici pokazalo da ona nisu sama te da trebaju pomoć u odgoju i obrazovanju.

Socijalizacija djece s teškoćama 

Udruga Moje sunce ostvarila je nekoliko korisnih projekata poput lifta u osnovnoj školi u Korčuli, a na razne načine pokušava prikupiti novac za pomagala i naknade učiteljima i asistentima u nastavi koji s djecom borave u školi.

Uz druženje i čašćenje domaćim kolačima turisti kojima je ovo bio posljednji ovogodišnji izlet na Korčulu su pratili i riječi učiteljice Diane Radaić koja je istaknula posebnosti individualnog rada s djecom težeg psihofizičkog stanja.

Udruga organizira i radionice s djecom bez teškoća kako bi stvorili osjetljivost na različitost i ukazali na nužnost socijalizacije, suradnje i komunikacije s djecom s posebnim potrebama.

In-Portal / Hina

Foto: dubrovački.hr