HRVATSKI SAVEZ SLIJEPIH Što smo sve pripremili za obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa

Cilj projekta DANOVA je poboljšati pristupačnost zračnih i pomorskih luka te željezničkih i autobusnih stanica slijepim i slabovidnim putnicima kroz razvoj niza novih usluga

Međunarodni dan bijelog štapa

 

Hrvatski savez slijepih, povodom Međunarodnog dana bijelog štapa, organizira početnu konferenciju projekta ‘DANOVA: inovativne usluge prijevoza za slijepe i slabovidne putnike u Dunavskoj regiji’.

Konferencija će se održati u četvrtak, 15. listopada 2020., u 11 sati, u prostorijama Kazališta Vidra (Draškovićeva ulica 80, Zagreb).

DANOVA je projekt transnacionalne suradnje kojeg sufinancira Danube Transnational Programme, poznatiji pod nazivom Interreg, jedan od financijskih instrumenata teritorijalne suradnje Europske unije.

Cilj projekta je poboljšati pristupačnost zračnih i pomorskih luka, te željezničkih i autobusnih stanica slijepim i slabovidnim putnicima kroz razvoj niza novih usluga i kompetencija kako bi im se omogućio puni pristup svim informacijama i uslugama prijevoza.

U konzorcij od 14 partnera iz devet različitih zemalja podjednako su uključene prijevozne kompanije, visokoobrazovne i istraživačke institucije, predstavnici lokalnih vlasti te udruge koje zastupaju slijepe i slabovidne osobe, uključujući i Hrvatski savez slijepih.

- Dođite na početnu konferenciju te saznajte više o projektnim aktivnostima, konkretnim ishodima te očekivanim rezultatima. Svojim ćete sudjelovanjem doprinijeti razvoju svijesti o pristupačnim uslugama prijevoza za slijepe i slabovidne osobe. Konferencija će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama, dakle fizički razmak i obvezno nošenje maski – poručuju organizatori.

Zainteresirani se mole da svoj dolazak potvrde na e-mail mladena.funtek@savez-sliiepih.hr, najkasnije do 14. listopada 2020.

Nakon konferencije, organizatori će sudionicima priuštiti osvježenje u caffe baru Vidra.

Autor: In Portal

 

Povezane vijesti