DOSTI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE Konferencija projekta 'Želim - pomoć dijelim II' namijenjena i osobama s invaliditetom

Ciljana skupina projekta su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem prijavljene u evidenciju HZZ s naglaskom na starije od 50 godina dok su krajnji korisnici projekta osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom te ostale osobe u nepovoljnom položaju s područja Međimurske županije

DOSTI Međimurske županije

 

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije nastavlja s pružanjem usluge pomoći u kući diljem Međimurske županije.

Radi se nastavku projekta Želim – pomoć dijelim, u okviru Poziva Zaželi – program zapošljavanja žena, faza II. Projekt je financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti 1.873.690.72 kn. Početna konferencija projekta Želim – pomoć dijelim II održana je dana 13. listopada 2020. godine.

Projekt je ukratko predstavila voditeljica projekta Tina Štefan. Opći cilj projekta je zapošljavanje teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u lokalnoj zajednici, jačanje njihova radnog potencijala te povećanje kvalitete života krajnjih korisnika. Ciljana skupina projekta su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem prijavljene u evidenciju HZZ s naglaskom na starije od 50 godina dok su krajnji korisnici projekta osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom te ostale osobe u nepovoljnom položaju s područja Međimurske županije. Projekt traje 15 mjeseci dok se usluga pomoći u kući pruža 12 mjeseci. Zaposlili smo ukupno 21 ženu, pripadnicu ciljne skupine koje pružaju uslugu pomoći u kući krajnjim korisnicima projekta.

Obvezni partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Čakovec, potom Općina Orehovica, Općina Podturen i Općina Mala Subotica. Konferenciji su prisustvovali načelnik Općine Mala Subotica gospodin Valentino Škvorc, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Čakovec, gospodin Nikola Hren. Svim partnerima zahvaljujemo na kvalitetnoj suradnji i susretljivosti prilikom prijave i provedbe projekta.

Ovim hvale vrijednim projektom ojačati ćemo ulogu žena u obitelji i zajednici, povećati stupanj zaposlenosti teže zapošljivih skupina na tržištu rada, ublažiti posljedice nezaposlenosti, osposobiti 7 žena kroz program osposobljavanja za gerontodomaćicu, pružiti uslugu pomoći u kući za 126 korisnika, povećati kvalitetu njihova života, povećati stupanj socijalne uključenosti te prevenirati preranu institucionalizaciju korisnika.

Okupljene je pozdravila i predsjednica DOSTI Miljenka Radović, svima je zahvalila na kvalitetnoj suradnji, a potvrđen je i dobar smjer razvoja udruge i kvalitetna kadrovska i stručna ekipiranost.

- Nadamo se da će usluga pomoći u kući i u narednim mjesecima zadržati kvalitetan nivo kakav je to bio i dosad. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije nastavlja s pružanjem usluge pomoći u kući diljem Međimurske županije – kazala je Radović.

Radi se nastavku projekta Želim – pomoć dijelim, u okviru Poziva Zaželi – program zapošljavanja žena, faza II. Projekt je financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti 1.873.690.72 kn. Početna konferencija projekta Želim – pomoć dijelim II održana je dana 13. listopada 2020. godine – kazala je kazala je Radović.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović