SPORT U DOBA KORONE Svi koji se žele uključiti u paraatletiku dobrodošli su u AKOI URIHO

U sljedećoj godini predstoje nam u travnju WPA Grand Prix u Italiji, u svibnju državno prvenstvo Croatia Open, u lipnju WPA Europsko prvenstvo u Poljskoj, u srpnju Zagreb Open i u kolovozu /rujnu Paraolimpijske igre u Japanu, najavila je predsjednica kluba Marina Banović u nadi da koronavirus neće ponovno zaustaviti natjecanja

AKOI URIHO

 

Koronavirus je u jednom trenu u potpunosti zaustavio sport, otkazana su natjecanja, promijenjen je način treniranja, a kakva je situacija danas provjerit ćemo u sportskim klubovima osoba s invaliditetom. Prvi na redu je AKOI URIHO.

Atletski klub osoba s invaliditetom URIHO (AKOI Uriho) osnovan je 2017. godine, sa sjedištem u Zagrebu. Trenutno imamo 38 članova od kojih je 12 natjecatelja u sustavu paraatletike

- Najuspješniji natjecatelj kluba je Ivan Katanušić koji se natječe u bacanju diska u konkurenciji osoba s potkoljenom amputacijom. Ivan je evidentni kandidat za nastup na Paraolimpijskim igrama Tokyo 2020. te osvajač brončanih medalja na Svjetskom paraatletskom prvenstvu Dubai 2019. i London 2017., osvajač srebrne medalje na Europskom paraatletskom prvenstvu Berlin 2018.

- AKOI URIHO je također organizirao Zagreb Open 2019 – Međunarodni paraatletski miting za koji se nadamo da će postati tradicionalni i okupljati najkvalitetnije paraatletičare iz Hrvatske, Europe i svijeta - kazala nam je Marina Banović, predsjednica AKOI URIHO.

Na pitanje kako izgledaju treninzi u novom normalnom i ima li klub poteškoća u financiranju Marina kaže:

- Treninzi se odvijaju na otvorenim i zatvorenim atletskim objektima u gradu Zagrebu prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Treninge provode stručne osobe u jutarnjim i popodnevnim terminima. Klub djeluje na temelju donacija i potpora i nema kontinuirane mjesečne prihode te samim time problem s financiranjem postoji – rekla je predsjednica Banović.

- U sljedećoj godini predstoje nam u travnju WPA Grand Prix u Italiji, u svibnju državno prvenstvo Croatia Open, u lipnju WPA Europsko prvenstvo u Poljskoj, u srpnju Zagreb Open i u kolovozu /rujnu Paraolimpijske igre u Japanu - najavila je Marina u nadi da koronavirus neće zaustaviti natjecanja.

- Svi koji bi se htjeli uključiti u paraatletiku, dobrodošli su u naš klub gdje će ih naše stručno osoblje upoznati i educirati o paraatletici - poručila je Marina Banović.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti