SOIH Potpisan ugovor za EU projekt Platforma 50+, iznimno važan za Osi populaciju

Projekt Platforma 50+ predstavlja projektni izazov s kakvim se  pokret osoba s invaliditetom do sada nije imao priliku susresti

SOIH - Platforma 50+

 

Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, 28. listopada potpisao je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva ugovor za novi EU projekt iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Simboliku vremena i teških pandemijskih uvjeta označava i prvo potpisivanje jednog iznimno važnog ugovora u kombi vozilu – na kotačima da se projekt bolje kreće.

- Projekt Platforma 50+ predstavlja projektni izazov s kakvim se  pokret osoba s invaliditetom do sada nije imao priliku susresti. Naime, uvjeti Natječaja su bili tako postavljeni da se zahtijevalo partnerstvo s najmanje jednom znanstvenom institucijom i najmanje sedam udruga partnera.

SOIH je ostvario partnerstvo s jedanaest saveza – Savezom društava distrofičara Hrvatske, Hrvatskim savezom udruga invalida rada, Hrvatskim savezom udruga osoba s intelektualnim teškoćama, Hrvatskim savezom gluhih i nagluhih, Savezom civilnih invalida rata Hrvatske, Savezom društava multiple skleroze Hrvatske, Hrvatskim savezom udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, Savezom udruga za autizam Hrvatske, Hrvatskim udrugama paraplegičara i tetraplegičara, Hrvatskim savezom slijepih i Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba 'Dodir'.

Posebno valja istaknuti da je za sva tri istraživanja koja će se provoditi u okviru Projekta Platforma 50+ partner Edukacijsko rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - pojašnjeno je na mrežnoj stranici SOIH-a.

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, a ugovoreni iznos je 3.459.128,79 kuna.

Projektni moduli su jačanje partnerstva organizacija osoba s invaliditetom i uključivanje novih članica, ispitivanje javnog mnijenja i potreba društva, provedba tri znanstvena istraživanja; izrada smjernica za razvoj javnih politika; analiza društvenog utjecaja te provedba strukturiranog dijaloga.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti