GRAD SPLIT Osigurane novčane potpore za učenike i studente s invaliditetom

Poziv je otvoren 30 dana, a financijska potpora iznosi 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola s invaliditetom, 800 kuna mjesečno za studente s invaliditetom koji studiraju u Splitu i 1000 kuna mjesečno za studente koji studiraju van Splita

Student s invaliditetom

 

Grad Split  je u petak, 30. listopada po drugi put objavio Poziv za dodjelu novih potpora učenicima srednjih škola i studentima s invaliditetom. To je mjera koja je prvi put uvedena u školskoj/akademskoj 2019./2020. godini, a kojom Grad pruža potporu mladim osobama s invaliditetom.

Poziv je otvoren 30 dana, a financijska potpora iznosi 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola s invaliditetom, 800 kuna mjesečno za studente s invaliditetom koji studiraju u Splitu i 1000 kuna mjesečno za studente koji studiraju van Splita.

Prošle godine pravo na financijsku potporu ove vrste ostvarilo je 20 splitskih učenika i studenata.

Poziv za dodjelu novih potpora je objavljen na internetskim stranicama Grada Splita, gdje se nalaze sve potrebne detaljne informacije i obrasci, a rok za prijavu je 30. studenoga 2020. godine. Prijava se upućuje preporučenom poštom na adresu Grad Split - Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Obala kneza Branimira 17, 21000 Split, s naznakom 'Prijava za dodjelu potpore osobama s invaliditetom', a može se i osobno predati u pisarnici Grada Splita na istoj adresi. Broj korisnika učeničkih i studentskih potpora ovisi o stanju sredstava, a za školsku/akademsku 2020./2021. godinu je osigurano 150.000 kuna u Proračunu Grada Splita.

Povjerenstvo će utvrditi listu novih kandidata za dodjelu potpore prema slijedećim kriterijima: invaliditet i težina oštećenja, uspjeh u školovanju, postignuti i priznati izvanškolski rezultati učenika na jednom području znanosti, umjetnosti ili sporta

Više informacija na poveznici www.split.hr/natjecaji-i-oglasi/detalj/poziva-za-dodjelu-potpora-ucenicima-srednjih-skola-i-studentima-s-invaliditetom.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti