TKO ŽELI - MOŽE Povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života oboljelih od multiple skleroze u Brodsko-posavskoj županiji

Iako je dio  aktivnosti i programa u udruzi ograničen, većinu smo ipak prilagodili uvejtima kako bismo našim članovima pokazali da nisu sami, posebno u ovim teškim uvjetima kada su osobe s invaldiitetom jedna od ne samo ugroženih, nego i nevidljivih skupina, istaknuo je predsjednik Društva multiple skleroze Željko Pudić

Društvo multiple skleroze

 

Jučer je bilo aktivno i veselo u Društvu multiple skleroze Brodsko-posavske županije - održane su naime dvije uvodne konferencije projekata ‘MS - Mi Možemo Sve!’ i ‘ZaŽeli za MS!’.

 ‘MS - Mi možemo sve’ trogodišnji je projekt koji je nastavak dosadašnjeg programa socijalnih usluga u zajednici, a u cilju  povećanja socijalne uključenosti i kvalitete života oboljelih od multiple skleroze.

Dio programa su usluge mobilnog tima (zaposlene su tri geronto domaćice), kreativne radionice (trenutačno nisu u provedbi zbog situacije s COVID-om 19), uključivanje volontera kao voditelja radionica, tjelovježba i rekreacija (uz stručno vodstvo višeg fizioterapeuta), promotivne/medijske aktivnosti putem Radija 92 fm. Vrijednost programa je 220.000 kuna godišnje. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.   

- Programske aktivnosti ćemo provoditi u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, Požegi te unaseljima Društvo multiple sklerozeu kojima žive korisnici, a obuhvatiti će najmanje 60 korisnika/članova udruge - istaknula je voditeljica programa Kristina Klarić.

Druga projektna konferencija bila je posvećena Programu zapošljavanja žena - 'ZaŽeli za MS!'. Cilj projekta, kojemu je korisnik DMS BPŽ, povećati je kvalitetu zaposlenih (žena) i krajnjih korisnika (starije osobe i osobe s invaliditetom).

- Rezultati projekta, uz poticanje socijalne uključenosti će biti sedam nezaposlenih žena osnaženo kroz zapošljavanje u zajednici, četiri žene će steći nova znanja, za konkurentniji nastup na tržištu rada, a potporu će dobiti 42 korisnika/korisnice - rekla je voditeljica projekta Mateja Zirdum.

Ukupna vrijednost projekta je 633.490 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog foda.

- Iako je dio  aktivnosti i programa u udruzi ograničen, većinu smo ipak prilagodili uvejtima kako bismo našim članovima pokazali da smo tu, da nisu sami, posebno u ovim teškim uvjetima kada su osobe s invaldiitetom jedna od ne samo ugroženih, nego i nevidljivih skupina - istaknuo je predsjednik Društva multiple skleroze Željko Pudić. 

Autor: In Portal

 

Povezane vijesti