UIR ZAGREBA Ovogodišnja kulturno-zabavna manifestacija 'I mi smo zvijezde' održat će se virtualno

Nadamo se da će dobre želje za predstojeće božićne blagdane i sretnu Novu godinu virtualnim putem doprijeti do svih koji nas ove godine budu bodrili iz svojih domova, izjavila je predsjednica UIR Zagreba Nada Vorkapić

UIR Zagreba

 

Udruga invalida rada Zagreba svoje će šeste ‘Zvijezde’ – produkciju klupskih aktivnosti, ove godine  održati virtualno – sukladno epidemiološkim preporukama. Priredba će biti objavljena u tri dijela i bit će objavljivane tri dana – 9., 10. i 11. prosinca.

Sve će objave biti dostupne i besplatne za pregledavanje na YouTube kanalu UIR Zagreba te Facebook i Instagram profilima UIR Zagreba. Pokrovitelj priredbe je Hrvatsko društvo skladatelja, a sufinancirana je od strane Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kroz trogodišnji program 'Kul-tururanje', odobrenog kroz natječaj navedenog Ministarstva 'Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge' za razdoblje od 2020. do 2023. godine.

- Nažalost, zbog situacije koju  je svima nametnula pandemija virusa covid-19, udruga je morala otkazati dvije priredbe – u Zagrebu i u Sisku (s obzirom na to da  je Udruga invalida rada grada UIR ZagrebaSiska partner na programu 'Kul-turiranje').  Želja im je, kao i svake godine, radošću, smijehom i dobrim željama za Božić i  Novu godinu, darivati svoje članove UIR Zagreba te sve ljude dobre volje koji će, nadaju se, uživati  u retrospektivi pojedinih točaka  predstave 'I mi smo zvijezde' od 2015. do 2019. godine, a koje su proizašle iz mnogobrojnih radionica koje UIR Zagreba svakodnevno organizira za svoje članove s ciljem poboljšanja kvalitete njihova života.

Bit će tu izabranih plesnih, dramskih i pjevačkih izvedbi članova UIR Zagreba – polaznika klupskih radionica koji svake godine vrijedno rade i vježbaju te usprkos invaliditetu, oštećenju i bolovima  publici donose  najbolje od sebe.

Nadamo se da će dobre želje za predstojeće božićne blagdane i sretnu Novu godinu virtualnim putem doprijeti do svih koji nas ove godine budu bodrili iz svojih domova - izjavila je predsjednica UIR Zagreba, Nada Vorkapić.

U Republici Hrvatskoj na dan 30. rujna 2020. godine registrirano je 101.947 invalida rada od kojih 24.163 (23,7 posto) u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. UIR Zagreba s tog područja okuplja njih više od 7.500 (31 posto) i već 54 godine kontinuirano radi na integriranju invalida rada i osoba s invaliditetom u društvo te im nastoji osigurati što bolji položaj u društvu.

Priredba će biti dostupnana na poveznicama

https://www.youtube.com/channel/UCt-w451hEBO1S2jPUIzOZIA/videos, http://facebook.com/uirzagreba  i na  https://www.instagram.com/uir.zagreba/

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti