ANKA SLONJŠAK Neka se glas studenata s invaliditetom čuje

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom organiziramo online stručni skup pod nazivom 'Izazovi studiranja s invaliditetom'. Tema skupa su podrška i izazovi na koje nailaze studenti s invaliditetom prilikom odlučivanja o studiranju te tijekom visokog obrazovanja, poručuju iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Anka Slonjšak


Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom provodi anketu o iskustvu studiranja s invaliditetom. Anketa je anonimna i cilj je da je ispuni što više studenata s invaliditetom. Sastoji se od 35 kratkih pitanja, a za njezino ispunjavanje dovoljno  je deset minuta.

 Anketu će biti moguće ispuniti do srijede, 2. prosinca na poveznici forms.gle/KfphoPTdyGoXtQwJ9.

 Rezultate ankete Pravobraniteljica će prikazati u godišnjem izvješću o radu Pravobranitelja za osobe s invaliditetom i koristiti ih u svom radu na zalaganju za unaprjeđenje zakonodavnog okvira i prava studenata s invaliditetom na svim razinama.

Neka se glas studenata s invaliditetom čuje, poručuje pravobraniteljica Anka Slonjšak.

- Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom organiziramo online stručni skup pod nazivom 'Izazovi studiranja s invaliditetom'. Tema skupa su podrška i izazovi na koje nailaze studenti s invaliditetom prilikom odlučivanja o studiranju te tijekom visokog obrazovanja.
Na skupu će sudjelovati predstavnici sveučilišta, ureda za studente s invaliditetom, koordinatori za studente s invaliditetom po fakultetima, studenti s invaliditetom, studentski pravobranitelji, udruge koje se bave pitanjima studenata s invaliditetom te drugi zainteresirani predstavnici institucija i organizacija.
Kako bismo dobili konkretne informacije s terena o tome kakvo je iskustvo studiranja s invaliditetom koje bismo podijelili sa sudionicima skupa i tako doprinijeli otklanjanju teškoća, sastavili smo navedenu anketu – kažu iz Ureda pravobraniteljice.

Božica Ravlić

 

Autorica: Božica Ravlić

 

Povezane vijesti