UDRUGA ZNAM Centar podrške mladima i studentima s invaliditetom

Centar podrške je inovativan skup novih aktivnosti usmjeren prema mladima i studentima s invaliditetom s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja neovisnosti osoba s invaliditetom

Studentica s invaliditetom

 

Početkom akademske godine Udruga za mlade i studente s invaliditetom Primorsko-goranske županije 'ZNAM' u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci započela je provedbu trogodišnjeg programa pod nazivom 'Centar podrške mladima i studentima s invaliditetom'.  

Program je u potpunosti financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike s 450.000 kuna kroz tri godine provedbe.

Programom se želi doprinijeti boljoj kvaliteti života članova i korisnika udruge. Centar podrške je inovativan skup novih aktivnosti usmjeren prema mladima i studentima s invaliditetom, s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja neovisnosti osoba s invaliditetom.

- Ovim programom osigurava se mobilnost korisnika koristeći prilagođeno kombi vozilo za prijevoz osoba u invalidskim kolicima, podrška neovisnog življenja kroz pomoć njegovatelja u svakodnevnim životnim potrebama te ciklus psiohosocijalnih radionica i radionica socijalnih akcija gdje mladi rade na sebi te se uključuju u aktivno rješavanje svojih problema u zajednici pod vodstvom stručnog voditelja.

Zbog epidemiološke situacije sve aktivnosti se provode uz dodatne mjere zaštite i sprječavanja širenja zaraznih bolesti. Aktivnosti koje nemaju striktno definirano vrijeme provedbe su odgođene za proljeće/ljeto 2021. godine – kazao je pedsjednik udruge Luka Zaharija.

 

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti