VRBOVEC Udruga za terapijsko jahanje Nada provodi projekt 'Terapijskim jahanjem do socijalne inkluzije'

Osim usluge terapijskog jahanja, u sklopu projekta organizirana je individualna i grupna psihosocijalna podrška za djecu korisnike projekta i njihove roditelje kako bi ih se osnažilo za lakše usklađivanje privatnog i poslovnog života

Udruga Nada

 

Udruga za terapijsko jahanje Nada – Vrbovec provodi trogodišnji projekt 'Terapijskim jahanjem do socijalne inkluzije' financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike. U sklopu prijave na natječaj za trogodišnje programe 'Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge' za razdoblje 2020. do 2023. godine, Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje Nada prijavila je projekt 'Terapijskim jahanjem do socijalne inkluzije'.

Inače, spomenuti projekt omogućuje besplatno terapijsko jahanje za minimalno 25 djece s teškoćama u razvoju te korištenjem pozitivnih učinaka terapijskog jahanja na fizičko i psihosocijalno zdravlje doprinosi unapređenju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Osim usluge terapijskog jahanja, u sklopu projekta organizirana je individualna i grupna psihosocijalna podrška za djecu korisnike projekta i njihove roditelje kako bi ih se osnažilo za lakše usklađivanje privatnog i poslovnog života.

Iz Udruge Nada pozivaju zainteresirane roditelje djece s teškoćama da se uključe u projekt kao i zainteresirane za volontiranje da posjete udrugu na adresi Konak 26, Vrbovec ili kontaktiraju na telefonski na broj: 091 573 6452.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti