NOVI POTRES Nekoliko objekata oštećeno, nema podataka o stradalima

U 18,01 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su u srijedu jak potres magnitude 5,0 po Richteru s epicentrom kod Petrinje

 

U novom potresu kod Petrinje, snage 5.0 po Richteru, u srijedu je oštećeno nekoliko objekata. Na teren su odmah upućene ekipe koje pregledavaju područje, a zasad nema podataka o stradalima, doznaje se od glasnogovornika Stožera za otklanjanje posljedica potresa Mladena Pavića.

Zasad su stigle tri prijave štete na objektima koji su već bili načeti, a zabilježena je šteta i na policijskoj postaji u Petrinji, rekao je Pavić Hini.

Na teren su odmah izašle sve službe koje pregledavaju teren. S obzirom na snagu potresa od 5,0 i trajanje od desetak sekundi, štete su za očekivati, kazao je Pavić.

Nakon novog potresa, na Twitter profilu Vlade oglasio se i načelnik Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved.

- Nakon ovog posljednjeg potresa sve ekipe su poslane odmah ponovno na teren da se provjeri ima li ozlijeđenih i kakve su nove štete. Nažalost, ovo znači i da statičari moraju ponovno izvršiti kontrolu objekata koje su već prošli - poručio je Medved.

- Rekao bih da je ovaj potres jedan od onih prirodnog slijeda naknadnih potresa koji slijede nakon onoga razornog potresa 29. prosinca - izjavio je za Dnevnik HRT-a seizmolog Tomislav Fiket.

Statičar na terenu u Petrinji Mario Todorić za RTL je pak izjavio da će nakon večerašnjeg snažnog udara biti vjerojatno dodatnih oštećenja.

- Ponovo je bio snažan udar što će vjerojatno na već oštećenim objektima izazvati dodatna oštećenja - rekao je.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti