ONLINE KONCERT SILENTEA Osnovna škola Lapad dobiva Snoezelen sobu, prikupljeno i 40 tisuća kuna za Petrinju

Organizatori Rotary klub Dubrovnik i Rotary Satellite klub Dubrovnik Jug zahvalili su se brojnoj publici koja se kupnjom ulaznice priključila online gledanju koncerta uživo, ali i svim donatorima koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji

 

Online donacijskim koncertom dubrovačkog benda Silente, koji se održao u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala u Kazalištu Marina Držića 29. prosinca 2020., na dan kada je Hrvatsku pogodio razorni potres na području Petrinje, Siska i Gline s okolnim mjestima, završena je akcija ‘Online za pravu stvar’ kojom je uspješno prikupljeno 140.000 kuna potrebnih za opremanje Snoezelen sobe u OŠ Lapad.

Kako je objavljeno na dulist.hr, ovom je akcijom također osigurano i dodatnih 40.000 kuna, koje će ići u fond za financijsku pomoć Petrinji i okolnim mjestima pogođenim potresom.

Nakon katastrofalnog potresa, koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, iz dubrovačkog benda Silente poručili su kako muzika ne znači puno u ovakvim trenutcima i da bi voljeli da mogu napraviti više.

- Nije ugodno sad ni svirati, ali nećemo klonuti. Glavu gore, srca naprijed i svak neka pomogne kako može - izjavili su članovi benda.

Organizatori Rotary klub Dubrovnik i Rotary Satellite klub Dubrovnik Jug zahvalili su se brojnoj publici koja se kupnjom ulaznice priključila online gledanju koncerta uživo, ali i svim donatorima koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji te grupi Silente, Gradu Dubrovniku, Kazalištu Marina Držića i VSP Videu na pomoći u realizaciji projekta.

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti