GRAD SPLIT Potpora srednjoškolcima i studentima s invaliditetom

Posebno je istaknuto da je Javni poziv za dodjelu potpore učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji otvoren do 30. travnja 2021. godine pa svi oni koji zadovoljavaju uvjete još mogu predati svoje prijave

 

Grad Split je za školsku/akademsku 2020./2021. godinu osigurao novčane potpore mladim osobama s invaliditetom, a radi se o novoj mjeri koja je po prvi put uvedena prošle godine. Temeljem javnog poziva, pravo na ovu potporu je ostvarilo četrnaest korisnika, pet učenika srednjih škola i devet studenata s invaliditetom, objavljeno je na službenoj stranici Grada Splita.

Kako je napomenuto, također je u navedenoj školskoj/akademskoj godini nastavljeno stipendiranje jedanaest učenika i studenata s invaliditetom koji su to pravo ostvarili prošle godine, od čega je devet učenika i dva studenta pa je ukupno 25 korisnika ove mjere.

- Financijska potpora iznosi 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola s invaliditetom, 800 kuna mjesečno za studente s invaliditetom koji studiraju u Splitu i 1.000 kuna mjesečno za studente koji studiraju van Splita, a osigurano je 150.000 kuna u Proračunu Grada Splita za ovu potporu. Osim potpora osobama s invaliditetom, dodijeljene su nove potpore učenicima srednjih škola i studentima iz socijalno ugroženih obitelji u školskoj/akademskoj 2020./2021. godini, i to za ukupno 64 korisnika, od kojih je 31 učenik srednjih škola i 33 studenta. Također je u školskoj/akademskoj godini 2020./2021. nastavljeno stipendiranje 179 učenika i studenata iz socijalno ugroženih obitelji, od čega je 102 učenika i 77 studenata. Osigurana sredstva za ovu vrstu potpore u Proračunu Grada Splita iznose dva milijuna kuna, a mjesečni iznosi su 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola, 800 kuna mjesečno za studente koji studiraju u Splitu i 1000 kuna mjesečno za studente koji studiraju izvan Splita - pojašnjeno je.

Posebno je istaknuto da je Javni poziv za dodjelu potpore učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji otvoren do 30. travnja 2021. godine pa svi oni koji zadovoljavaju uvjete još mogu predati svoje prijave.

Sve informacije nalaze se na ovoj poveznici.

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti