HRVATSKI SAVEZ UDRUGA INVALIDA RADA Kreativne radionice koje potiču stvaralaštvo i cjeloživotno ućenje

Kroz vrijeme provedeno u nekoj od radionica te različitih mogućnosti osobnog sudjelovanja i stvaranja, polaznicima se omogućuje da osvijeste kreativnost, obogate svoj život, upoznaju se s novim ljudima, druže se i podižu kvalitetu svog života, poručuju iz Saveza

Kreativna radionica

 

Hrvatski savez udruga invalida rada od 1. siječnja 2021. partner je na projektu 'Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici kroz međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje'.

Kako je objavljeno na službenoj stranici HSUIR-a, aktivnosti koje provodi su priprema, organizacija i provedba kreativnih radionica, koje će se organizirati jednom tjedno u prostorima Saveza, Hrgovići 47, Zagreb.

- Cilj kreativnih radionica je osmisliti razne edukativne programe kojima se nastoji postići stvaralaštvo, cjeloživotno učenje, kreativno izražavanje i korištenje slobodnog vremena, a kako bi se unaprijedio život starijim osobama. Programi radionica osim praktičnog rada uključuju i izložbe na kojima se predstavljaju rezultati nastali tijekom trajanja programa. Kroz vrijeme provedeno u nekoj od radionica te različitih mogućnosti osobnog sudjelovanja i stvaranja, polaznicima se omogućuje da osvijeste kreativnost, obogate svoj život, upoznaju se s novim ljudima, druže se i podižu kvalitetu svog života – pojašnjeno je od strane Saveza.

Tako pri kraju ovog tjedna, u petak 15. siječnja, Savez omogućava kreativnu radionicu pod nazivom 'Kreativno ususret Danu zaljubljenih', od 13 do 15 sati u svojim prostorima.

Ukrašavat će se drvene kutije za nakit salvetnom, odnosno decoupage tehnikom s tematikom Valentinova. Sav materijal osigurava HSUIR, a izrađene predmete svi će sudionici radionice moći ponijeti kućama. Radionica će biti organizirana u skladu s epidemiološkim mjerama te se mole svi koji će doći da nose maske, a ako je neće imati, HSUIR će im je osigurati.

Prijave za kreativnu radionicu su na telefon broj: 01/4829-295 ili putem e-maila info@hsuir.hr.

Klaudija Klanjčić

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti